polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-02-28 11:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Medicīnisks jautājums
Ja man standarta leikocītu (wbc) skaits ir kkur "3,5 kasturparvienībām", tad analīzēs skaitlis 4,2 (kas ir ZEM normas (4,4)) ir jāuztver kā pazemināts vai tomēr paaugstināts ??
Nav jau gluzi dzīvvības /nāves jautājusm (cerams), bet nu interesanti. Un kā to interpretēs ārsts, kurš nezina manus standarta leikocītu ciparus un kā - tāds, kurš zina? Un tā, kā ārsti parasti pacientu viedokli neklausās, tad te nevar sanākt problēmas ar diagnozēm?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]authenticity
2020-02-28 15:07 (saite)
Starp 3,5tk un 4,2tk tāpat nav lielas atšķirības, lai uzskatītu šo rādītāju par paaugstinātu, būtu jābūt kādiem 11tk vai vairāk.

Mani drīzāk uztrauktu tas, ka ilgstoši ir šādi pazemināts leikocītu skaits, to noteikti vajag pieminēt ārstam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-02-28 16:00 (saite)
nu tas man ir pa žizņi. Cik paskatījos - mammai un brālim arī..
3,5 man ir standarts, ja ir zem 3, tad gan es esmu beigta un vislaik slima..
Normā (ap/virs 6) bija TIKAI, kad biju stāvoklī.. Pēc tam atkal standarta (zem 4)..
Esmu pamanījusi, ka pie saslimšanām man paaugstinās un pat pārsniedz apakšējo normu. Un tā bija tad, kad regulāri slimoju, kad pētīju šito visu un pie hematologiem staigāju. Sagaidi rindu, a tieši tajā dienā atkal ceļas temp, drudzis, viss slikti, un wbc kā par spīti kkur uz apakšējās normas. Hematologs Linezerā neko neklausās - ķip ko jūs te atnācāt, viss taču normāli. Pāriet vīruss, atkal 2,8. Otru reizi - apmēram tas pats. Tā arī atmetu ar ķepu.. 11 man šķiet ir kosmoss. Tādus ciparus es vispār nekad sev neesmu redzējusi, ne pie kādām saslimšanām vai iekaisumiem vai pirms/pēc operācijām nododot analīzes. Max ir bijuši tie 6-7..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]authenticity
2020-02-28 16:30 (saite)
Dīvaini. Bet varbūt ir vērts uz konsultāciju paņemt līdzi vecās analīzes, lai ir redzams, ka šis ir paaugstināts leikocītu skaits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-02-28 21:20 (saite)
nu tad jau vnk sanāk - katru reizi, kad ej pie ārsta ar kādu akūtāku problēmu, kur tiek taisīta asinsaina, jāiet ar kaudzi izdrukātām vecām analīzēm.. :D
tāpēc jau liku cerības uz to nelaimīgo e-veselību, ka tur tak arī būšot iekšā visādi šitādi rezultāti, utt. Un attiecīgi ideāli būtu bezmaz, ka ārsts uzreiz redz katram rādītājam dinamiku. Realitātē tur ņefiga nav, šķiet pat atsevišķi nekur tos rezultātus redzēt nevar.. Gulbis liek kkādos manimedicinasdati.lv vai tml. Bet tas ir tikai Gulbis..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-02-28 22:59 (saite)
Nu, vispār ja ir kas specifisks, mapīte ar datiem jāstaipa līdzi gan. CL vai Gulbī var redzēt visas savas analīzes hronoloģiski, diemžēl neatceros kurā, bija jāpačakarējas, bet atrast var
Un veselību paļauties nav vērts, tās pašas e receptes regulāri neiet
Vispār jau ja šis uztrauc, var taču pie speciālista aiziet uz privāto poliklīniku. Jā, dārgi, bet normāli atvēl laiku i anamnēzei i tic tam, ko pacients saka :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?