polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2018-09-16 08:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tātad, manas prasības pret bd
-Vēdināšana, lai telpās būtu svaigs gaiss (attiecīgi iespēja to nodrošināt, nevis viena 40m2 telpa uz 15 bērniem, kur bērni slikta laika gadījumā pavada VISU DIENU!);
-Ēdināšana - nu negribu es tos cīsiņus (kelogus vēl var pieciest);
-Nekādas multenes 2-3 gadniekiem (ja nu vienīgi kāda apmācību par kko);
-Iespēja neēst un nemaksāt par brokastīm (alternatīva: nodrošināt, ka arī 2 gadniekam notiek kaut kāda zobu tīrīšana pa dienu, bet tādā gadījumā brokastis PĒC 8:30);
-Ārā iešana - ideāli 2x dienā, 1x dienā būtu minimums, izņemot, ja ir tiešām drausmīgi laika apstākļi. Neliela smidzināšana NAV drausmīgi laika apstākļi. Bet nu šis iet kopā ar to telpu vēdināšanu. Ja ir iespēja tiešām labi izvēdināt telpas, arī neejot ārā, tad nu to latiņu var palaist zemāk - arī pie mazāk krimināliem laika apstākļiem neiet laukā.
-Iespēja normāli atnākt ar bērnu atpakaļ no āra, ja viņam vajag uz poda (vai tad ārā podiņš vismaz siltajā laikā). Tas nozīmē - nekāds viens cilvēks ar bērniem laukā, vismaz 2i. Manis dēļ ar iet arī uz parku, ja sava laukumiņa nav, bet parks tuvu, bet tad vēl jo vairāk par drošību jādomā. Un podu.
-Pietiekami zaļa apkaime - lai var to logu atvērt un ārā iziet, nejūtoties kā izpūtējam aizmugurē - tur subjektīvi propku laikā jaaizbrauc un jāpaosta.
-Iespēja bērnam pašam aiziet uz poda - nevis kādam, ka jāprasa, jo pods aiz ciktur durvīm.
-Personāla NEmainība, cieņa pret bērnu - baigi subjektīvi novērtējama lieta. Vienu dienu nemainās, otru - ir nomainījies. Cieņu jau var tikai pa durvju šķirbu nolūrēt, kā rīkojas, kad domā, ka neviens neredz, nevis "aj, es tevi tgd nevedīšu uz poda no laukumiņa, jo tu jau tikko biji, tas nekas, ka tu sačurāsies, pēc tam pārģērbsim". Kaut kāds mīļums man un bērnam pat nebūtu TIK svarīgs, bet nu saprātīga attieksme, neraustot bērnu - gan.
-Iespēja atstāt pa dienu bērna līdzsvara riteni vai manu velobeņķi kaut kur puslīdz droši (nevis piesliet pie sētas, cerot, ka vakarā vēl būs);
-Kilometrāža un novietojums, kas ļautu izvadāt bērnu ar velo, izņemot varbūt izcili pretīgus laika apstākļus (jo es vnk drausmīgi negribu sperties iekšā centrā ar auto, ņemot vērā pastāvošas propkas un to, ka tad man darbā speciāli jāprasa auto stāvvieta, par kuru jāmaksā - un kuru tad nav izdevīgi ņemt, ja darbinieks nebrauc KATRU dienu).
-Ja ir vairāki darbinieki uz tiem bērniem, tad, lai būtu, kas pasaka, kā bērnam gājis, kam ko pajautāt/pateikt, lai tas tiktu nokomunicēts tālāk, nevis neviens neko nezina, jo no rīta&vakarā 2x2,5h ir dežūrgrupa.
-Nekādas saldumu dalīšanas grupiņās par labiem nopelniem, uzvedību vai tml. (bērnu dz.d, tad tur jau vecākiem jāvienojas, ko censties nest).

Nu un tad ideālā gadījumā:
-Labāk mazāk mantu, lai bērni paši atrod, ar ko nodarboties, un nekādu pīkstošo, skanošo, mirguļojošo, utt. (es vispār apbrīnoju bd, kur tādas ir - tas personāls tur dienas beigās nesajūk prātā?).
-Iespēja bērnam pašam saģērbties - "pirmā stāva" skapītis.
-Iespēja bērnam pašam padzerties, kad gribas, nevis kādam prasīt.
-Kaudze smuku darbiņu vajadzīga nav, bet būtu forši, ja tomēr rusku ar bērniem padarbotis ar, citādi 2gadnieki nodarbojas ar kaušanos par vienu mantu..
- Ja bērniem jāmaina telpas, kur ievērojami atšķiras temperatūra, lai visi darbinieki, kas tur bērnus ved/ģērbj par to būtu informēti un attiecīgi bērnam ko uzvilktu/novilktu, nevis katru dienu saldētu/pārkarsētu (ir jau negatīva pieredze)
- Vēl negribētu bd, kur ir iestāšanās maksa. Drošības naudu saprotu, bet iestāšanās maksa? Nu man ir jau negatīva pieredze ar vadītāju, kas piestāsta pilnas ausis, bet realitāte ir atšķirīga. Ja pēc 3 ned. atklājas cita aina, tad vismaz nav 100-150eur nomesti renstelē. Pietiek jau tāpat ar to čakaru, kas ir un būs, lai līdzfinansējumu dabūtu (bērnam nav Rīga deklarētā adrese).

Tas tā, ko uz sitienu varu iedomāties. Es saprotu, ka ņemot vērā to visu, plus vēl faktu, ka īsti nevaru atļauties dārziņu, kur kopā jāmaksā virs 470eur/mēn (attiecīgi montesori dārziņi, kur bez paikas jau jāmaksā 450eur/mēn, atkrīt), tad es saprotu, ka no 4ā oktobra principā varu iet arī prom no darba un sēdēt ar meitu mājās, jo nu 7-8km attālumā no mājām tādu dārziņu īsti nav. Pārdaugavā pat TIK tālu negribu skatīties, jo nu tilts - ziemā, salā, pie ciktur m/s vēja ar bērnu velobeņķī tomēr nav baigais prāta darbs. Ja nu vienīgi būtu kkas tepat Dtilta galā..
Karoče es reāli nezinu, ko, lai dara. Pārvākties kaut kur ārpus Rīgas bezmaz. Tur atkal IT jomā darba nav. Viss Rīgā. Pāriet atpakaļ uz juridisko jomu kkādos laukos? Nu kkādā līmenī jau kko tur varētu darīt, bet nu ņemot vērā, cik "daudz" es tam pēdējos 5 gadus esmu sekojusi līdzi, tur jau vilciens gandrīz aizgājis. Pie tam jautājums, tad kā ir ārpus Rīgas kurā vietā ar tiem dārziņiem, darbiem, algām, dzīvošanu.. Anyway, tas nav mēneša laikā izlemjams, atrodams un izdarāms.
Kaut kā man tā problēma, ka es neesmu pieradusi samierināties, ja kaut kas nav. Nav gluži visu vai neko, bet nu ir kaut kādas lietas, kas man šķiet pašsaprotamas. Es vēl saprotu, ja kaut kas nāk par velti (nu puslīdz - piemēram, pašvaldības bd), bet, ja man pašai jāpiemaksā >100eur/mēn neatkarīgi no bd apmeklējuma un ēšanām, tad tomēr gribas kaut ko arī par to visu pretī.. Un tie teksti "ņem aukli, ja nekas nepatīk" - nu imho ir atšķirība - aukle darbojas ar vienu bērnu, man nevajag, lai manam bērnam būtu nedalīta uzmanība. Tieši gribu, lai satusē ar citiem bērniem, viņa pati ar starā tusēt ar citiem bērniem, bet nu aukle vienam bērnam izmaksātu (ja viss būtu oficiāli) kkur 900eur, kamēr bd, kur pieskata 15 bērnus viņi prasa 350eur. Labi, telpas, īre, materiāli un tā, bet tāpat jau viņi audzinātājiem/auklēm nemaksā diži vairāk kā tos 900 uz papīra. Atlikums tiešām telpu īrei, komunālajiem, utt? Par ēšanu nerunāju - tas papildus vēl tiem 350.. Tad kur viņi to naudu grūž, ja neko nevar nodrošināt, logu nomainīt nevar (lai varētu telpas izvēdināt), ļoti bieži ar visu to bērnu baru (arī silītes grupā) tikai viens cilvēks, utt..


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?