Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-09-15 14:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:džeremijs loks, grāmatas, paklausība, vara, verdzība, ļaunums

Nepretošanās ļaunumam ir kalpošana tam

The End of All Evil



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barvins
2014-09-15 15:30 (saite)
"The only way to maintain freedom is to fight tyranny at all times and at all costs".

Ar atrunu, ka brīvību vari dabūt tikai *pēc* izkaušanās ar tirānu (un uzvaras) - kamēr kaujies, tikmēr tāpat nevari darīt ar savu laiku ko gribi, jo, nu, ir jākaujas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-09-15 15:44 (saite)
Cik saprotu, tava brīvības izpratne sakrīt ar nekā nedarīšanu - tiklīdz kaut kas jādara, tā tu esi nebrīvs. Piemēram, cituma kamerā, tātad, ir pati lielākā brīvība ever, sevišķi, ja tevi tur iemet un aizmirst.

Kroč, negribu ielaisties šajās "diskusijās", jo tu nedefinē terminus, runā tīri no aizspriedumu pozīcijām, un, pat ja tā ir spēlēsana sātana advokātos, tad tā iznāk šausmīgi neproduktīva un bezjēdzīga - tāda stulba troļļošana, kura labākajā gadījumā apmierina tavu patmīlību, nenesot pilnīgi nekādu labumu ne tev, ne man. Tā nu uzstāšu uz savu brīvību necensties tev paskaidrot to, ko negrinbi saprast.

Kā vienmēr, ceru, ka kļūdos, ceru, ka tu gribi būt brīvs un patiess, un labs, un skaists, un dāsns, un iedvesmojošs, bet, kamēr izskatās pretēji, varu operēt tikai no savu uztvērumu pozīcijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2014-09-15 16:06 (saite)
Nu, un kā lai es tagad netroļļoju, ja tu man piedēvē tekstus, ko nekādi nevar izsecināt no tā, ko esmu teicis?

Brīvība ir tad, ja tu dari to, ko tu gribi darīt. Ja tev Džeremijs Loks saka, ka tev ir jākaujas ar tirānu, bet tu labāk gribi spēlēt datorspēles, bet tu tomēr kaujies ar tirānu, tad tu neesi brīvs, kamēr neesi beidzis kauties ar tirānu un ticis pie datorspēlēm.

(Principā, jebkurš jebkādā vidē var kļūt brīvs samazinot savas vēlmes līdz minimumam (ķipa budisms), vai kļūt nebrīvs vēloties iegūt kaut ko, ko nav viegli iegūt (ķipa, brīvdienās aizšaut uz Mēnesi).)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-09-15 16:14 (saite)
Un tāpat tu pildi visas viņu pavēles, maksā visus viņu nodokļus, aizliedz sev visu, ko viņi tev aizliedz, pat domā tā, kā tev liek domāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barvins
2014-09-15 16:33 (saite)
Pff, nē, es spelēju datorspēles:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-09-15 16:49 (saite)
ok, so be it, kamēr tu nefinansē tirānus, tikmēr drīksti degradēties kaut vai bezgalīgi rīvējot akmentiņus kaktā - tu aplaupi pats sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?