Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-07-06 13:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:baņķieri, collapse, dolārs, eiro, eiropa, nauda, qe, tvnet, vara

Kā izskatās Pizģecs



Pasaules ekonomikas atveseļošanās impulss varētu būt mazāk spēcīgs, nekā tika gaidīts, un ir jādara vairāk, lai palielinātu naudas daudzumu apgrozībā, svētdien paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirekore Kristīne Lagarda.

«Mēs redzam, ka globālā aktivitāte pieaug, taču impulss varētu būt mazāk spēcīgs, jo izaugsmes potenciāls ir vājāks.. [un] investīcijas joprojām notiek kūtri,» sacīja Lagarda konferencē Francijas dienvidu pilsētā Ēksanprovansā.

«Pasākumi pieprasījuma uzturēšanai par spīti centrālo banku labākajiem nodomiem sasniedza savas robežas. Tāpēc, pēc mūsu domām, ir acīmredzams, ka ir jāpastiprina [naudas masas] piegādes kapacitāte, lai nostiprinātu [ekonomikas] atveseļošanos,» teica Lagarda.

@

Vot, es tiešām brīžam nesaprotu - varbūt šitie psihopāti tiešām nesaprot, ko dara? Nu, kā var pielikt pie kakla cirvi un čukstēt, ka galvassāpes tūlīt būs cauri? Tiesa - tas kakls jau nav savējais.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2014-07-06 16:02 (saite)
Jā, šis ir interesanti. Proti, Lagarda uzskata, ka jāveicina patēriņš, patēriņu var veicināt tikai izsniedzot kredītus, taču kredīti jau ir izsniegti uz stipri lielākiem termiņiem, nekā cilvēki vidēji mēdz nodzīvot. Vienīgais acīmredzamais risinājums ir izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļaus ņemt kredītus un uzņemties parādsaistības, piemēram, savu bērnu vārdā ar domu, ka šiem tos pēc tam vajadzēs atdot kaut kad:))

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?