geiša transformācijã - Sievietes vieta Rudzīša izpratnē [Jaunākais|Draugi|Par sevi|Laikā un telpā]
planeeta

Links: Piebildes un iebildes | Cibas lenta | Piegružot infotelpu | gadījuma sakari | Varbūt mazu aptauju? | ...

Sievietes vieta Rudzīša izpratnē [Jul. 9th, 2013|04:21 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkKo teiksi? ;)

Comments:
From:[info]unpy
Date:July 9th, 2013 - 05:45 pm
(Link)
"Bieži" vai "nereti" nenozīmē to pašu, ko "vairumā gadījumu", kā rezultatā, neko nesaku par primāro sieviešu nodarbinātības funkciju Latvijā, vienkārši mēģinu izskaidrot Rudzīša teikto, pie reizes izskaidrojot to, kālab veidojas atšķirības vidēji statistiskajā atalgojuma apmērā:))
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:July 9th, 2013 - 05:51 pm
(Link)
Nu, ok, nemēģinot tātad precīzi kvantificēt "bieži" un "ne reti", tu saki, ka viņš saka, ka sievietes iet uz darbu priecāties, bet vīrieši - jo tā vajag? :)
From:[info]unpy
Date:July 9th, 2013 - 05:54 pm
(Link)
Man šķiet, ka teksts "darbā par kritēriju kļūst “kā man tur patīk?” nevis “cik daudz es padaru?” un “cik nopelnu?”" uz šo norāda visai viennozīmīgi:))
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:July 9th, 2013 - 06:00 pm
(Link)
Par vienu no kritērijiem, jā, iespējams, ka tādu, kurš ir nozīmīgāks nodarbinātu sieviešu, bet mazāk - nodarbinātu vīriešu starpā; taču tieši, domājams tikpat "ne reti" un "bieži" esmu sastapusi vīriešus, kuriem ir svarīgi "kā man tur patīk" un "vai darba saturs atbilst manām ekspektācijām par izaugsmi, piepildījumu, attīstību". Bet ko gan es zinu, esmu viena no kastrētājām-darba devējām himērām, droši vien ar viegli iztēlojamu uztveres defektu šai sakarā.

Vispār uzcepos, jo nupat esmu beigusi intervēt 56 kandidātus vienai vakantai pozīcijai un šādi rudzīšiski vispārinājumi un stereotipējumi šodien šķiet pavisam švaki paciešami un pārbaltiem diegiem šūti.
From:[info]unpy
Date:July 9th, 2013 - 06:10 pm
(Link)
Nu, neviena pētījuma man pa rokai, protams, nav. Arī tikvien, cik kaut kāda pieredze n darba kolektīvos un plašs paziņu loks, aiz kā varu mēģināt teikt, ka, iespējams, pavisam bez seguma konkrētais Rudzīša apgalvojums nav, ja izmet ārā visus šitos "sievietes vieta ir pie pavarda, jo viņai mazākas pēdas", bet atstāj tikai kodolu par motivāciju un fišku darba vietā:))

hackers counter system
TunT counter v=0.09