Domuzīme ([info]pink_dust) rakstīja,
@ 2005-03-01 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vienkārši smieklīgi

Veselības ministrija gatavo vēl bargākus smēķēšanas ierobežojumus
ai gan tikai pagājušā nedēļā Saeima noteica stingrus smēķēšanas ierobežojumus, Veselības ministrija (VM) jau gatavo jaunus, vēl bargākus grozījumus tabakas likumā.

Iecerēts ierobežot tabakas reklāmu, tirdzniecību, kā arī smēķēšanu sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietās, piemēram, spēļu zālēs un kazino.

VM rosinās pilnībā aizliegt tabakas reklāmu drukātajos medijos, šodien žurnālistiem par iecerētajiem grozījumiem likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" stāstīja VM Sabiedrības veselības departamenta direktora vietniece Gita Rūtiņa.

Viņa norādīja, ka vēl jāatrisina jautājums par tiem drukātajiem medijiem, kuri Latvijā tiek ievesti no ārvalstīm un kuros ir publicētas cigarešu reklāmas.

Iecerēts arī ierobežot tabakas izstrādājumu tirdzniecību, piemēram, aizliedzot cigarešu tirdzniecību skolu tuvumā un aizliedzot pārdot tabakas izstrādājumus pie kasēm, šim mērķim atvēlot nomaļākas vietas veikalos.

Pašlaik notiek darbs, lai varētu uz cigarešu iepakojumiem izvietot biedējošus attēlus ar krāsainām fotogrāfijām, kas ataino ļaunumu, ko cilvēkam nodara smēķēšana.

Veselības ministrija arī rosinās stingrāk ierobežot smēķēšanu sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietās. Pagājušā nedēļā Saeimā pieņemtie grozījumi paredz, ka kafejnīcās un citās sabiedriskās ēdināšanas vietās varēs smēķēt tikai gadījumā, ja būs izveidota atsevišķa ar nosūces ventilāciju aprīkota telpa, kurā varēs uzturēties nesmēķētāji. Telpa, kurā būs atļauts smēķēt, nedrīkstēs būs lielāka par 50% no kopējās publiskās telpas. Šīm normām jāstājas spēkā nākamā gada jūlijā.

Tomēr šajā gadījumā tabakas dūmu kaitīgajai ietekmei ir pakļauts apkalpojošais personāls, tāpēc VM rosinās pilnībā aizliegt smēķēt sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietās. Plānots, ka smēķēt drīkstēs tikai atsevišķā telpā, kas paredzēta tikai smēķēšanai.

"Ir jāparedz daudz mazāks kambarītis tikai smēķēšanai," sacīja VM pārstāve.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ns
2005-03-01 14:49 (saite)
tad, kad tā būs, tad iespējams neliksies tik smieklīgi. jo nedodu ne pieci, ka viņi to tiešām pieņems.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pink_dust
2005-03-02 00:43 (saite)
Kā būs, tā būs, tur jau mēs neko vairs nemainīsim, atliek tikai ierēkt par tiem idiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?