pikaso_ - [entries|archive|friends|userinfo]
pikaso_

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 29th, 2019|09:44 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
drīkst, ja?
es šobrīd reāli ienīstu bankas (un visu to ķēdīti, kas ļoti ļurcīgu iemeslu dēļ izdomā šito visu). ievieš kaut kādus idiotiskus sūdus, kas man traucē dzīvi un būs dārgāk.

tagad man, lai samaksātu fakin rēķinus, rīt būs jāsēž bankā (protams, garās rindās, jo tur vispār nekas nenotiek normālā darba cilvēka ātrumā), lai dabūtu kaut kādu sūda kalkulatoru (ko es noteikti, ka aizmirsīšu viskaut kur, jo tā būs atsevišķa neērta lieta, ko nēsāt līdzi, nevis kā smuka kartiņa, ko ieslēpt makā, piemēram), jo jaunu telefonu (kuru arī es mēdzu atstāt mājās vai darbā, jo - gandrīz pilnīgi nevajadzīga ierīce taču), lai tur dabūtu kaut kādu aplikāciju (starp citu, kura numura piesaistes pie viena no kontiem dēļ man atkal būs jāzvana rīt uz banku, lai piesaistītu šo numuru otram kontam, lai samaksātu nodokli. ā, es teicu, ka banka domā, ka esmu divi dažādi cilvēki?), kas tagad pēkšņi vajadzīga, lai pierādītu, ka es esmu cilvēks.

for fuck sake!
nu neesmu es veca tante (pagaidām. vismaz tā liekas pēc pases datiem), bet šitās nejēdzības man tā liek justies.
vispār varētu ieviest mazu mājiņu ar dārzu laukos un spieķi un sēdēt uz soliņa, vērot ielu un uz visiem lamāties.

kāds gudrs cilvēks varētu, lūdzu, lūdzu, paskaidrot man - kas notiek?! man itin nekas nav skaidrs saistībā ar šiem dīvainajiem identificēšanās veidiem. (galvenais, lai neprasa man vēl savu dzimumu izdomāt, pateikšu, ka esmu vienradzis vēl.)

papild.: nu nevar būt, ka lielākā daļa cilvēku maksā/pārsūta naudu izmantojot planšetes/telefonus. neticu! tiešām?!
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:January 29th, 2019 - 10:23 pm
(Link)
Citàdēlē viss labi. Kaut kur te nesen bij līdzīgs cepiens. Neatceros..vai privāti vai pie pajautā
From:[info]mansgan
Date:January 29th, 2019 - 11:41 pm
(Link)
jā, varētu būt ne;liela atšķirība starp 900 000 un 277 000 klientu :) (kaut kāds 2016. gada datu rakstelis)

uz OP jautājumu, kas notiek. ne jau bankas to izdomāja, bet dažādas organizācijas. un otrkārt -- jums to visu jau kādu gadu borēja, ko jūs tikai tagad pamodāties, huļi??? ;P
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:January 30th, 2019 - 12:06 am
(Link)
Ko Tu kliedz uz mani? :) man arì liekas kodu kalkulatori stulbi.
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:January 30th, 2019 - 12:16 am
(Link)
Mani šis pagaidām neskar un nesatrauc. Es rēķinus vēl arì bankomātă mēdzu maksāt, jo ātri un ērti. Kā vecs cilvēks.:)) vēl var samaksāt maximās.;)
[User Picture]
From:[info]usne
Date:January 29th, 2019 - 10:27 pm
(Link)
Es par šo arī besijos, bet pakļāvos. Bet no Swedbankas gan gribas notīties
From:[info]mansgan
Date:January 29th, 2019 - 11:36 pm
(Link)
pieteikt apmeklējumu (swed)bankā var iepriekš pusstundas amplitūdā (iespējams, tiek precizēts laiks, kad apstiprina). bet var arī iet sēdēt draudzīgā rindā.
From:[info]mansgan
Date:January 29th, 2019 - 11:48 pm
(Link)
izceļu un papildinu atsevišķi tieši OP---
uz OP jautājumu, kas notiek. ne jau bankas to izdomāja, bet dažādas organizācijas. un otrkārt -- jums to visu jau kādu gadu borēja, ko jūs tikai tagad pamodāties, huļi??? ;P
swedbank vietnē un i-bankā ne soli nevarēja paspert, lai neredzētu paziņojumus par kodu karšu beigām un summu samazinājumu? Tu biji akla? Tu to ziņu uztvēri tikai tad, kad reāli, bļin, rēķinu vairs nevarēji samaksāt? un tagad sēdi ar tādiem pašiem pajoļiem, kam maģiski likās, ka tas tomēr nenotiks, rindā un puksti? bite it ;P
[User Picture]
From:[info]justmy2cents
Date:January 30th, 2019 - 12:18 am
(Link)
Es jau sen visiem prasu, neviens nevar neko konkrētu atbildēt par tām "dažādām organizācijām" – vai vari nocitēt likumu vai regulu, kur ir pateikts, ka kodu kartes kaut vai ar 100 kodiem ir slikti, un kalkulatori un mobilas lietotnes ar vienu (divām) parolēm ir labi?
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:January 30th, 2019 - 06:58 am
(Link)
ņemot vērā manas attiecības ar telefoniem... tik svarīgu lietu, kā pieeju savai naudai uzticēt telefonam, liekas debīlākā ideja kādu vien šie ir izdomājuši.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:January 30th, 2019 - 10:00 am
(Link)
+

Turklāt TFA Swedbank jau bija – pie noteiktiem maksājumiem atsūtīja īsziņu ar kodu.
[User Picture]
From:[info]justmy2cents
Date:January 30th, 2019 - 07:30 pm
(Link)
Piekrītu ar visām četrām. Jo īpaši par tiem personāžiem, kuri telefonā liek pilnfunkciju bankošanās appus, un paralēli tiem instalē vēl daudz visu ko citu. Par laimi, tas smartid viens pats ir ne tik bīstams, ja bankošanās pārējo daļu dari datorā. Bet es labprāt pats izlemtu, kuros brīžos ērtāka/drošāka ir kodu karte, un kuros – smartid.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:January 30th, 2019 - 06:57 am
(Link)
1 - tos norādījumus redzēju. (sīkums, bet nebija gadu.)
2 - gada noslēgums bija saspringts un bija produktīvākas lietas kā bankā sēdēšana
3 - neviens no taviem bļāvieniem neizskaidro - kāda sūda pēc tas viss? nu, neskaitot, ka kaut kādas organizācijas. protams, ka organizācijas. bet kāda sūda pēc? kāds man/sistēmai/kaut kam jeb kam no tiem kalkulatoriem labums?
4 - vispār - kāda sūda pēc - kategorijā iekļaujās tās bez-kontakta kartes. neviens no tiem "jo ātrāk" pārdošanas pitčiem neizpildās uz vidējo aritmētisko cilvēku. tie, kas māk to fiksi izdarīt, arī ar skaidru naudu un parasto karti ir savākti un fiksi cilvēki, cik var novērot.

tāpat arī tas nepaskaidro vispārējo, manuprāt, haosu ar visādām identifikācijām. tas kaut kāds jaunais 'oficiālais' e-pasts ieks latvijas.lv(?) - priekš kam ir tas un ar ko tas ir saistīts un kam potenciāli vēlāk to piesies klāt, kas vēlāk man sagādās problēmas? un ik pa laikam uzpeld arī e-paraksts. kā tas iekļaujas/neiekļaujas kopējā sistēmā (liekas vairāk - haosā - šobrīd)? un kur tas aizvedīs un cik ļoti par to vajadzētu domāt?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:January 30th, 2019 - 10:32 am
(Link)
Man šķiet, ka Swedbank ja ir e-paraksts (ar eID uz datora), tad nevajag nekādu smartID vai kodu kartes.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:January 30th, 2019 - 03:35 pm
(Link)
interesanti - kas būtu izdevīgāks ilgtermiņā?