Piecis ([info]piecis) rakstīja,
@ 2021-11-06 21:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nedēļa ar krimiķiem
Apmēram 7 dienas. 3 grāmatas.
Man bija iestājies krimiķu lasīšanas trakums. Sāku ar sev pieejamo jaunāko Galbraitu. Nepievīla. Negribu spoilot, bet neticēju, ka viņa jau no sākta gala bakstīja ar burtiem acīs kurš ir vainīgais, bet līdz pat atrisinājumam centos samedīt ļauno visādās versijās. Galbraits vispār man sāk šķist pat inčīgāks par Nesbi. Attiecīgi, Nesbe tiek nobīdīts uz otro pozīciju.

Pēc tam paņēmu sen sarakstītu Viļa Selecka krimiķi. Bļa. Ko viņš ir lietojis? Visu? Tā izskatās, jo katrā nodaļā ir cits stils, šausmīgi tizli dialogi mijās ar ļoti normāliem, brīžiem ir inčīgi, brīžiem ir ņēmies izspļaut visu savu žulti un kompleksus. Nu, slikto atkodu jau kaut kur pašā sākumā.

Pēc tam ātri izlasīju Ingunas Dimantes "Nāvi kraukļiem (ciemā)". Vot to es saprotu. Autore noskatās sēriju no Puaro, piemet modernākas fiškas, romāns gatavs. Viss vienos stereotipos par krimiķiem. Ieskaitot Kristī iecienīto potenciālo vainīgo sapulcēšanu vienā telpā un daudzus, daudzus citus. Brrriesmīgi. Bet lasījās viegli. Vainīgo uzminēt nebija iespējams.

Ko ņemt nākamo?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2021-11-06 22:28 (saite)
Nu, nez. Šobrīd moku otro grāmatu, un man gan šķiet, ka "Galbraitam" labāk būtu bijis palikt palikt pie burvjiem un mošķiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?