08 September 2006 @ 09:21 pm
 
Man te ir uzradusies draudzenīte. Meitēnam 13 gadi, bet kā kritusi uz bebukiem. Šodien man speciāli zvanīja un prasīja, vai drīkst ar Lauriņu iziet pastaigāties. Atteicu, jo bijām jau izstaigājušās, turklāt negribas, ka bērnu kā rotaļlietu izmanto. Taču ar to nepietika, prasīja, vai drīkstēs rīt, vai rīt iešu uz pilsētu. Sarunāju,ka ap 13:00 būšu pie savas mammas, tad lai viņa atnāk. Ejot šodien mājās no pilsētas, satiku viņu ar viņas draudzenītēm. Kā ieraudzīja mani, tā pusskriešus metās pretī un jūsmo par Lauriņu. Un ar lepnumu pārējām draudzenītēm stāsta, ka rīt pieskatīšot Lauru.
Meitene jau ir prātīga savam vecumam un uzticēt Lauriņu viņai var droši, turklāt viņa jau ar vienu bebuku ir izauklējusies. Taču tas viss manī izriasīja pārdomas - kādi gan ir šīs meitenes sapņi? No viņas sajūsmas pat nedaudz šķiet, ka viņa labprāt pati sev gribētu bērnu. Visticamāk, ka tagad līdz kam tādam viņa nav aizdomājusies, bet man ir bail, ka viņas mērķi ir visai pieticīgi: aprecēties un audzināt bērnus.
 
 
( Post a new comment )
Elektrība: tiigeraC[info]eeverggeeliiba on September 8th, 2006 - 09:34 pm
Viņai trūkst kaut kā sevī, tāpēc meklē to caur bērniem (to auklēšanu etc.)... iespējams, arī tas rada šos pustukšos sapņus.
(Reply) (Link)
honeybee[info]honeybee on September 10th, 2006 - 08:51 pm
A ar ko sūdīga dzīve "apprecēties un audzināt bērnus"? Labāk un pareizāk, un foršāk ir deldēt pakaļu kaut kādā sūda birojā vai izcirst dzelžaino karjeru vai iegūt papīru par izglītību, kas neinteresē?
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 10th, 2006 - 09:27 pm
es jau jutu, ka ne tā izsakos. Un tu to arī uzķēri. Doma ir nevis, ka aprecēties un audzināt bērnus ir sliktāk, nekā būt karjeristei (un arī ne otrādi), bet, ka viņu nekas cits neinteresē, izņemot bērnus. Nu, ka cilvēks neko neredz sev apkārt, neko citu negrib un tā. Es jau saprotu, ka galvenais, lai jūtas labi un tomēr... Galu galā viņai ir 13.
Un joprojām neesmu īsti pateikusi to, kas man nepatika.
(Reply) (Parent) (Link)
Lyr: hikk... :)[info]lyrfeel on September 12th, 2006 - 10:50 am
Nezinu, kā būs vēlāk, bet man šobrīd liekas, ka nevienam pašam savu bebu neuzticēšu, un 13 gadiņi tāpat biku par maz gan, manuprāt 8)))

Varbūt tā meitenīte dienās kļūs par īstu auklīti... Bet ar visām man pazīstamām auklītēm ir tā: tos bērņukus viņas ir izauklējušas atliku likām, mēnešiem vai gadiem, un līdz ar to pašām savus bērnus negribas "zavestji", kā krieviski saka. Nevienai no tām manām pazīstamām auklītēm joprojām bērnu nau 8) Un viņas tā arī saka, ka nemaz negribot :D
Tāpēc dīvaini tas tā ir. Bērni kā darbs. Un, ja jau darbs, tad mājās gribas atpūsties no tā. Vai kaut kā tā.

Man nekad nav paticis bērnus pieskatīt, vienmēr no tā esu izvairījusies 8)) Man vispār ļoti grūti saprasties ar bērniem, sevišķi tik maziem, ar kuriem vēl neko nevar sarunāt. Man nervi netur mazuļu brēkšanu, man tās ir trakākās šausmu bailes, pilnīgi un galīgi smadzenes aiziet ciet, un vienmēr priecājos, kad man tas vēl nedraudēj... 8))

Tagad domāju un ceru, ka, lai nu kā, bet savējais ir savējais, un ar savējo būs savādāk :D Savējais patiks tāds, kāds būs! Un vienalga iekšā tāda lūgšana sēž, lai mans topošais būtu miermīlīgais tipiņš...
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 12th, 2006 - 01:06 pm
par to neuzticēšanu... man jau baaaigi negribas, kaadam citam viņu atstaat. Ļoti liela nedrošības sajūta krūtīs. Bet es sev mēģinu iestāstīt, ka bērnu nedrīkst tikai pie sevis turēt. Kā tad būs, kad bērndārzā jāiet, bebīškoliņās vai kur citur? Nevarēšu tak visu laiku pie sevis noturēt. Tāpēc rūdu savu raksturu, jo Luarai nav nekas pretī, ja viņu pastumda arī kāds cits. Bet vispār jau baiiigi nepatīk atstāt kādam. Par laimi tikai 2 reizes tā ir gadījies un arī tik uz nepilnus tundu.
(Reply) (Parent) (Link)