Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-11-17 08:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Eiropai «uzbrūk» aseksuālais stiprais dzimums
No šejienes:
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=522096
un pilns teksts šeit:
Karojošajiem sektantiem un vecišķajiem tikumības sargiem nav pamata satraukumam par mūsdienu jaunatnes samaitātību, jo senāk tik tiešām zāle bija zaļāka, vismaz seksuālajā ziņā jau nu noteikti. To ir pierādījuši pēdējos gados Eiropā veiktie pētījumi.
Pašlaik jaunieši vairs negrib piedzīvot pagājušā gadsimta 60. gadu seksa revolūciju un puķu bērnu idilli. Un – jo sabiedrība ir attīstītāka un kapitālistiskāka, jo aizvien mazāk ļaužu vēlas mīlēties.
Attīstītajās Vakareiropas zemēs 20–25% pieaugušo ir aseksuāli. Tajā pašā laikā mūsu kaimiņvalstī Krievijā tādi ir 8–10%. Tādējādi varam pieņemt, ka Latvijā apmēram 15% pieaugušo ir aseksuāli. Pētījumi ir atspēkojuši arī pieņēmumu, ka sevi par aseksuāļiem dēvē vai nu latentie homoseksuāļi, vai arī impotenti. Patiesais iemesls tam ir aizvien vairāk pieaugošā individuālisma filozofija – kapitālistiskā sabiedrība kļūst arvien egocentriskāka un cilvēka rūpes par līdzcilvēka labsajūtu (arī seksuālo vēlmju apmierināšanu) kļūst otršķirīgas, ja ne pat treššķirīgas. Otrs iemesls varētu būt tas, ka mūsdienu jaunieši ar seksu sāk nodarboties jau tīņa gados un, sasniedzot pilngadību, tas viņiem ir jau "līdz kaklam" un vairs nešķiet saistošs.
Starptautiskais Aseksualitātes informācijas centrs AVEN pat izstrādājis aseksuāļa portretu: 25–35 gadus vecs vīrietis ar labu veselību. Viņam tīk ilgi gulēt, viņš ēd veselīgu pārtiku, nepīpē, maz lieto alkoholu, ir patīkams sarunu biedrs, daudz lasa, strādā labi apmaksātu darbu, mīl dabu, netīk riskēt. Vārdu sakot – īsts sapņu vīrietis!
Tomēr mūsu platuma grādos vēl nemaz tik daudz šādu stiprā dzimuma pārstāvju pa ielām nestaigā, tie visvairāk klīst pa "karstasinīgajām" Eiropas dienvidu ārēm – Franciju, Spāniju un Itāliju. Lai arī kā tam negribētos ticēt, tādi ir bezkaislīgie statistisko pētījumu dati. Tādējādi izrādās, ka sievietēm daudz lielākas cerības nomedīt sapņu vīrieti ir tepat Jūrmalas pludmalē nekā kaut kur Vidusjūras piekrastē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blondulla
2007-11-17 13:00 (saite)
kā rāda šie pētījumi, sievietēm aseksualitāte vēl nedraud. dabā nav līdzsvara!

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?