Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-09-25 15:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ar katru dienu jautrāk ;-))
Rīga, 25.sept., LETA. Žurnālists Lato Lapsa šodien nosūtījis iesniegumu ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, aicinot uzsākt kriminālprocesu pret Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP), lai pārbaudītu, vai premjera tīšas vai netīšas bezdarbības dēļ valstij nav nodarīti būtiski zaudējumi.
Pēc Lapsas domām, zaudējumi varētu būt radušies, jo Kalvītis teju četrus mēnešus vilcinājies, nevis nekavējoties reaģējis uz Valsts kontroles (VK) atzinumu par iespējamiem finanšu pārkāpumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kas ir valdības pārraudzības iestāde.
LETA jau ziņoja, ka VK revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā esot konstatēti pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā. Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pret KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu pirmdien ierosinājis disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata.
Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā. Netiek arī atklāts, par kopumā cik lieliem finanšu līdzekļiem ir konstatētās nelikumības.
Lapsa iesniegumā Maizītim norāda, ka gan Kalvītis, gan valsts kontroliere Inguna Sudraba publiski paziņoja: atzinums par pārkāpumiem KNAB tapis šā gada maija beigās vai jūnija sākumā.
(tālāk īsināts)

UPD Bet tas jau vairs nemaz nav smieklīgi. Sudraba, kas Valsts kontroliere:
Jau divus gadus Tieslietu ministrija (TM) nav sniegusi patiesas ziņas par līdzekļu izlietojumu, otrdien žurnālistiem sacīja Valsts kontroliere Inguna Sudraba. Valsts kontrole (VK) atsakās sniegt atzinumu par TM finanšu pārskatu. Viņa uzsvēra, ka šajā gadījumā runa ir par vairāku desmitu miljonu latu izlietojumu.
Izlasīts šeit:
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/109651


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blondulla
2007-09-25 15:53 (saite)
lai Milzu Lempi paraktu, Lapsam buus liela bedre jaaizrok!

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?