Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-09-22 19:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien dzirdēju stāstiņu, varbūt izdomātu, bet varbūt arī nē. Par žīdu viltību. Vai citiem vārdiem - par ebreju spēju izdomāt izeju šķietamās bezizejas situācijās, spēju, kuras izkopšanā milzu ieguldījumu ir devuši visi ierobežojumi un represijas, ar kurām ebrejiem ir bijis jāsastopas gadsimtiem ilgi.

PSRS. Laika posms - kāds no kariem starp Izraēlu un tās tuvākiem kaimiņiem. PSRS dzīvojošie ebreji arī izdomā palīdzēt Izraēlai. Savāc naudu. Pat diezgan lielu naudu, veselu koferi. Bet kā izvest? Turklāt, par naudas vākšanu un plānoto izvešanu jau laicīgi ir uzzinājusi visur esošā un modrā VDK. Tikmēr savāktās naudas koferis atrodas sinagogā. VDK nolemj pagaidīt un seko situācijai. Tikmēr no ārzemēm ierodas viesis un dodas uz sinagogu. Paliek tur divatā ar rabīnu visai ilgi, tad dodas projām, bet VDK par izbrīnu, nekādu koferi nenes, tikai nelielu somu. Uz robežas tālais viesis tiek rūpīgi pārbaudīts, bet nekādas liekas naudas vai vērtslietu, kurās iespējams pārvērtusies nauda, arī nav. Nākas cilvēkam atļaut ceļot tālāk. Pats interesantākais ir tas, ka arī sinagogā naudas vairs nav. Kur tā palikusi?

Tikai pēc kāda laika atklājies, ka operācija bijusi pavisam citādāka. Izmantota iespēja atjaunot iznīcināto naudu. Viesis ar rabīnu esot divatā pierakstījuši banknošu numurus, un pašas banknotes iznīcinājuši, par ko sastādīts akts, jo viesis esot bijis kādas bankas darbinieks ar šādām pilnvarām. Tālāk pāri robežai bijis tikai jāpārved akts ar banknošu sarakstu, un iznīcinātās naudas vietā esot izsniegta jauna nauda.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kramers
2007-09-22 20:23 (saite)
Cepuri nost! Es viņus dziļi cienu tieši par tādu mahināciju izdomāšanu un realizēšanu dzīvē. Cik man bija ar viņiem saskarsme 70- tajos un 80- gados
(vecā paaudze, kura praktiski visa aizbrauca). Cilvēki prata dzīvot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-09-23 10:00 (saite)
Tā vietā, lai uzmanīgi paskatītos un mācītos no jamiem, liela daļa pārējo tikai atkārto stāstiņus par vispasaules žīdu sazvērestību.
Vispār, nacionālā rakstura selekcijas ārējās iedarbes ;) kontekstā, es drusku uztraucos par palestīniešiem, kurus nupat jau vairākās paaudzēs močī visi, kam nav slinkums, ne jau nu tikai izraēlieši. Figviņuzinakas tur izveidosies ar laiku, jo jau tagad izskatās, ka daudzi jamie pilnīgi neko citu negrib darīt, kā buntoties un dzīvot uz humānās palīdzības rēķina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fadu
2007-09-22 23:21 (saite)
eleganti un ar glanci.... ;o)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-09-23 09:55 (saite)
Aga. Eleganta doma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?