Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2004-11-21 16:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: Filosofisks ;)
Mūzika:Slade - The Amazing Kamikaze Syndrome

Vīriešu un sieviešu smadzenes vairāk līdzinās pērtiķu smadzenēm nekā savstarpēji
Rīga, 21.nov., LETA. Vīriešu un sieviešu smadzeņu sastāvs savstarpēji atšķiras vairāk, nekā vīrieša smadzenes no pērtiķu tēviņu, bet sieviešu - no pērtiķu mātīšu smadzenēm, savos pētījumos secinājis franču neiropsihologs un geštaltterapeits Seržs Gingers, ziņo žurnāls "Psiholoģijas Pasaule".

Pētījumos ir pierādīts, ka cilvēkiem un pērtiķiem gēnu sastāvs ir apmēram vienāds, tas sakrīt līdz 98,4 procentiem. Atšķirības šajā ziņā starp vīriešiem un pērtiķu tēviņiem ir 1,6 procenti, savukārt atšķirības starp vīriešiem un sievietēm ir pieci procenti.

"Tātad cilvēku tēviņš fizioloģiski ir tuvāks pērtiķu tēviņam nekā sievietei. Un sieviete tuvāka pērtiķu mātītei," secinājis Gingers. Viņš gan piebilst, ka tā ir zināma provokācija, tomēr nevērīgi kvantitatīvajai skaitīšanai esot kvalitatīvs aspekts, jo, piemēram, gēni, kas iesaistīti valodas, mākslas, filozofijas un tamlīdzīgu iemaņu attīstībā, iezīmē lielu plaisu starp dzimumiem.

Kā piemēru saviem apgalvojumiem Gingers min to, ka jau bērnudārzā 50 minūšu garas nodarbības laikā mazās meitenes salīdzinoši sarunājas vairāk - 15 minūtes, bet zēni tikai četras minūtes, zēni trokšņo un kaujas desmit reizes biežāk nekā meitenes, deviņu gadu vecumā meitenes visā, kas saistīts ar verbālo attīstību, ir apsteigušas zēnus par 18 mēnešiem. Tiek minēti arī daudzas citas atšķirības.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Nepriecājies ;)
[info]petrovichs
2004-11-21 18:01 (saite)
Nu ja, mans ir mans, bet par pārējo varam parunāt ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nepriecājies ;)
[info]divi_g
2004-11-21 18:05 (saite)
Vo, vo :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?