Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-08-15 21:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par konkursiem
Valsts ir stingru kārtību izdomājusi, kā tautas nodokļos sanestos latus izdot. Lai ne santīms neaizietu neceļos, jārīko konkursi un cenu aptaujas, lai visizdevīgāko priekšlikumu izvēlētos. Par to, kā ir reālajā dzīvē, šoreiz lai paliek ārpus rakstītā. Ne par to ir stāsts.
Bet kāpēc viss tikai vienā virzienā notiek? Kāpēc es nevaru izvēlēties, kuram savus nodokļus maksāt? Un arī konkursa kārtībā. Kuram būs labāki priekšlikumi par savākto nodokļu izlietošanu, tam arī maksāšu.
Pēdējais piliens, kas uz necilām domām par valdību pasita, bija Kalvīša izteiktā doma, ka slimības pabalstus vajadzētu samazināt līdz 60% no algas, jo, lūk, cilvēki tikai izliekoties slimi, ņemot slimības lapas un tikmēr strādājot citur. Kādi 50 tādi esot pieķerti. Vai arī vairāk, to neatceros.
Bļin, nu kāpēc par to jāsoda visi bez izņēmuma, vainīgie un nevainīgie kopā? Vai mums tagad socnodokli samazinās, vai? Rezultātā cilvēki vēl vairāk staigās slimi un pusslimi, aplipinās citus, bet slimības lapas neņems līdz beidzamam. Vai to grib valdība panākt?
Man patiktos, ja vismaz savu sociālā nodokļa saņēmēju varētu izvēlēties konkursa kārtībā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2007-08-16 09:52 (saite)
Pozitīvi ir tas, ka vari izvēlēties pašvaldību, kurai maksāt savu ienākuma nodokli:)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-08-16 09:55 (saite)
Tas ir pozitīvi, jo ar deklarēto dzīvesvietu vari stimulēt to pašvaldību, kura tavuprāt ir kaut drusku jēdzīgāka. Un dažas arī ir jēdzīgākas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?