Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-10-11 13:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:britu zinātnieki

Britu zinātnieki nerimstas ;-)
Zinātnieki noskaidrojuši, kāpēc maizīte vienmēr krīt ar sviestu uz leju

Londona, 11.okt., LETA. Britu zinātnieki noskaidrojuši, kā izvairīties no maizītes krišanas ar sviestu uz leju - vienmērīgi izklājot sviestu uz maizes šķēles.
BBC televīzijas šova "Mythbusters" ("Mītu sagrāvēji") zinātnieki atklājuši, ka, ātri smērējot maizi un stingri spiežot nazi, mainās maizes šķēles virsma.
Rezultātā uz maizes rikas virsmas izveidojas bedrīte, kas ietekmē maizītes krišanu.
Zinātnieki pārbaudījuši, ka pēc šādas maizītes apsmērēšanas šķēle ar sviestu uz leju piezemējās 29 gadījumos no 50.
"Tāpat kā lapa, krītot no koka, tā vienmēr piezemēsies ar izliektajām malām augšā," norādīja raidījuma vadītāji.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]petrovichs
2006-10-11 13:49 (saite)
Ar baltmaizi vai rupjmaizi? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 13:50 (saite)
Tostermaizi, labi saceptu. :)

Nu jā, nebija viens no labākajiem viņu eksperimentiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laukuroze
2006-10-11 13:51 (saite)
Tostermaize jau vispār nav nekāda vairs maize:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 13:56 (saite)
Kas tad? Gaļas veltenītis? :)

Nu tāpēc jau es teicu, ka tostermaize, nevis baltmaize. :) Toties kādas tev paveras iespējas izveikt eksperimentus ar baltmaizi, rupjmaizi, saldskābmaizi, radziņiem ar ķimenēm (ja tādi vispār vēl ir), galu galā lāču maizi (mazums, varbūt tas likums nestrādā ar mūsdienās ceptu maizi, bet tikai tādu, kas pēc senām receptēm cepta). :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laukuroze
2006-10-11 14:07 (saite)
:)
un, kas ir svarīgākais šajā eksperimentā - arī ar siera bagetēm!:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 14:22 (saite)
O jā. Kā tad tās var aizmirst. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-10-11 13:54 (saite)
Varbūt ir vērts to pārbaudīt uz citiem maizes veidiem, un kādam varbūt pat var piešķirt sertifikātu, ka šī maize krīt ar sviestu uz augšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 13:57 (saite)
Mja, es jau laukurozei uzticēju šo uzdevumu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-10-11 13:58 (saite)
Bet sertifikācija - tā ir nopietna lieta, par to nedrīkst paprasīt pārāk maz ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 14:01 (saite)
Jā, būs iespēja līmēt ne tikai zaļo karotīti, bet vēl arī "ar sviestu uz leju" simbolu. :)
Un pēc tam iesaistīt piensaimniekus... sviestam takš ar jābūt īstajam. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-10-11 14:02 (saite)
Tjipa - uz sertificētas maizes sertificētus sviestu? Laba ideja! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2006-10-11 14:21 (saite)
Nu ja. Jo vairāk parādīsies sertificētas maizes, jo vairāk būs ieinteresēti sertificēt sviestu. Un tad jau aizies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?