Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-04-05 12:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl par KNAB
Jautājums par KNAB ir ļoti saputrots un no ārpuses pilnīgi nesaprotams.
Cita starpā no ārpuses izskatās, ka arī Strīķes/Vilka darbības ir dīvainas. Ir vareni un skaļi aresti, bet pēc tam lietas paklusām izčākst. Ne reizi vien no aizturēto advokātiem dzirdēts, ka izmeklētājiem nav praktiski nekādu pierādījumu. Tāpat ir dzirdēts, ka KNAB ir neparastas spējas iedarboties uz tiesām un tās parasti KNAB pretī nerunā, vismaz ne tās, kuras lemj par drošības līdzekļiem. Ir gan dzirdēts, ka KNAB savas aizturēšanas veicot parasti tad, kad dežūrējot pilnīgi konkrēti tiesneši. Cik un vai šādām runām ir pamats, nezinu.
Pagaidām Vilnīša un Strīķes/Vilka cīkstēšanās atgādina buldogu cīņu zem paklāja. Visi redz, ka cīņa pamatīga, tikai konkrētās detaļas nekā nav saskatāmas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kangaroo
2011-04-05 12:59 (saite)
Un tā stingri ņemot- who cares?
Mums neviens nejautās kas vada KNAB, jo to (šobrī) izlemj Hūte. Ja Dombrovskis daudz spirināsies, tad nāksies atvadīties no kāda ministra vai vispār pašam demisionēt. Amats ir pietiekami nopietns, lai Hūte neriskētu ar nelojālu cilvēku. Tāpēc Strīķe/Vilks var cīkstēties cik vien ienāk prātā. Ja nebūs Vilnītis, tad būs cita marionete, bet rezultāts būs nemainīgs- vājš KNAB. Pietiekami stiprs, lai uztasītu zilumu kādam neuzmanīgajam ciskā, bet par vāju, lai kostu tā pa īstam tiem, kam pienāktos.

(Atbildēt uz šo)


[info]planeeta
2011-04-05 13:59 (saite)
Bet Tavi jautājumi taču ir retoriski, vai ne?
Vēl varētu paskatīties izmeklētāju līmeni. Tā ir pavisam interesanta pasaule.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-04-05 14:14 (saite)
Protams, ka retoriski.
Izmeklētāju pasaule plašākai publikai tur mazāk pazīstama, publiski pavisam nedaudzi uzvārdi ir izskanējuši.
Vispār, man šķiet, ka KNAB dibināšanas procesā, tad kad tika komplektēts pirmais darbinieku sastāvs, uz turieni no citām iestādēm tika aizsūtīti visi ambiciozie, neērtie, spuraini, "taisnības cīnītāji" un līdzīgi ļaudis. Un drusku līdzīgi tur arī paši savācās.
Ja līdzīgu ļaužu savācas kopā padaudz, tāda kompānija ir reāla galvassāpe vadītājam no malas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?