Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-03-21 13:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Militāras pārdomas
Palasīju ziņās, ka līdz šim mierīgie un visai neitrālie zviedri arī ir sagatavojušies nosūtīt vienu Gripen eskadriļu uz Lībiju, un padomāju, vai tik ieroču eksporta jautājums nav viens no galvenajiem, kāpēc Francija tik ļoti iestājās par militāro iejaukšanos Lībijā. Galu galā - franči jau visai ilgi mēģina piedāvāt savus Dassault Rafale iznīcinātājus visos iespējamos iznīcinātāju iepirkuma tenderos pasaulē, bet bez sevišķām sekmēm. Cita starpā viens no iemesliem ir arī - lidmašīna nav piedalījusies nopietnā karadarbībā. Tikai drusku šur un tur patrulējusi. Rezultātā ne1 nevar droši pateikt, cik šī lidmašīna ir patiesi derīga un vērta, jo uz papīra un demonstrāciju lidojumos daudz kas izskatās lieliski. Līdzīga problēma ir arī zviedriem ar savu Gripen.
Varbūt cita starpā tagad tiek nepieciešamā pieredze karā uzkrāta, kaut arī Lībijas pretgaisa aizsardzību par nopietnu pretinieku uzskatīt grūtu, da i amerikāņu to būs jau pamatīgi apdauzījuši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2011-03-21 13:33 (saite)
ņemot vērā, ka franči (līdz ar britiem) dabūja gatavu concorde pasažieru vajadzībām, tad man tas šķistu bōnusa punkts par labu franču aviācijas produkcijai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-03-21 13:42 (saite)
Ir dabūts gatavs arī Airbus A380, bet šobrīd izskatās, ka militārās aviācijas attīstība eiropās ir visai stagnējoša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2011-03-21 13:53 (saite)
fraņči un angļi nekādīgi nevar pabeigt eurofighter ;)

moška šim tur būs ugunskristības ;D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-03-21 14:29 (saite)
Varbūt. Bet tā kā Eirofaitera ražošanas apjoms visu aizkavju rezultātā ir brangi samazinājies, jo klienti ir atteikušies no tā, tad šis aeroplāns atlikušajiem pircējiem atlikušajā apjomā izmaksājot jau dārgāk nekā ueberdārgais un ultramodernais amurikāņu F-22, kas Eurofighter padara pilnīgi nejēdzīgu ;)
Galu galā, Eurofighter ir iepriekšējās paaudzes iznīcinātājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?