Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-10-19 20:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Daudzi šejienieši tic, ka ārzemēs ir labāk.
http://www.lenta.ru/news/2009/10/19/holy/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vistu_zaglis
2009-10-19 20:14 (saite)
Pa manam no skolēnu redzespunkta tā ir ļoti, ĻOTI laba ideja :)

(Atbildēt uz šo)


[info]scope
2009-10-19 20:33 (saite)
Jep, nekas labs nav.
Līdzīgu lietu lasīju par Kanādu: http://manisnavmajas.wordpress.com/2009/10/08/zan-marks-naksies-pardot-maju-jo-vini-sakusi-apdzivot-manu-ielu/
“Cilvēktiesību vārdā viņiem ir atļauts daudz kas no tā, kas nav atļauts mums! Un tā jau ir diskriminācija!” uzsver Žan Marks. Kā piemēru viņš min sikhu bārdas un turbānus – sikhu vīrietis var strādāt par autobusa šoferi vai policistu un nēsāt savu tradicionālo turbānu un bārdu, bet vietējais baltais kanādietis nedrīkst dienestā atrasties neskuvies un ar formastērpam neatbilstošu galvassegu.

Tiesa, ārējais izskats ir mazākais ļaunums. Žan Marks ir nopietni noraizējies par to, ka iebraucēji panākuši gadsimtiem senu tradīciju maiņu tikai tāpēc, ka tās nav pieņemamas viņiem. “Kādreiz katrā slimnīcā pie gultas bija krusts, taču musulmaņu ietekmē krustu vairs nav un speciāli viņu vajadzībām valsts iestādēs izveidotas lūgšanas telpas, kur pielūgt Allāhu,” norāda Žan Marks, piebilstot, ka kristiešu vajadzībām lūgšanas telpu neesot.

Vēl lielāku šašutumu kanādietis, kura franču izcelsmes priekšteči šajā zemē ieradās pirms 300 gadiem, pauž par faktu, ka ziemassvētku eglīti (Christmas tree) viņa bērni skolā vairs par tādu nevar saukt, bet tās jaunais nosaukums ir “brīvdienu koks” (Holiday tree).

“Viss ko mēs esam veidojuši, sargājuši un cienījuši pamazām tiek sagrauts, un mistisku cilvēktiesību vārdā manas cilvēktiesības tiek ierobežotas,” uzsver Žan Marks. Viņš gan nevēlas ieslīgt diskusijā par veidu kā eiropieši savulaik nokļuva Amerikas kontinentos, un kā toreiz netika uzklausītas un ievērotas vietējo indiāņu tiesības, tradīcijas un likumi….

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?