Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-10-10 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Delfu komentāros pie raksta "Latviešu žurnālists: 'Beidziet mūs mocīt, Zviedrija!'" atradu:

Zviedrija draudzīga valsts??? Nu beidz... Tikai daži fakti: 1946. gadā zviedri gļēvi izdod baltiešu leģionārus Staļina režīmam; 90 gadu sākumā mistiski zviedru investori pamet Rīgas ostas teritorijā sarūsējušu kuģa vraku, to kā bezsaimnieka mantu sagriež lūžņos, bet pēc tam tā sauktie zviedru investori izspiež no valsts 3mio USD; zviedrs Bo Johansons sabrauc divas jaunas sievietes un mūsu varas truluma dēļ aizlaižās uz dzimteni, pēc tam Zviedrija paziņo, ka viss ir OK, savu pilsoni tiesāšanai neizdos; kaut kāds sensāciju meklētājs uzfilmē ķinīti ,kurā deklarē, ka 50% Latvijas sieviešu ir prostitūtas; zviedru bankas ar zviedru penžu piķi uzvāra Latvijas nekustamo īpašumu tirgu un tagad prasa savu piķi ar visiem %. Varbūt pietiek!? Zviedri nekad nav bijuši draugi. Viņu vienīgie draugi Latvijā ir mūsu nekompetentā politiskā elite.
Priecīgāks prāts paliek atceroties, ka kurši reiz nodedzināja zviedru galvaspilsētu Sigtunu.

Ko vēl varētu zviedriem pieminēt? :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pikaczu
2009-10-10 11:27 (saite)
vēl bija latviešu būvfirma, kurai zviedru elektriķu(?) arodbiedrība ielika sprunguli ratos un viņi nevarēja pabeigt pasūtījumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-10-10 11:28 (saite)
O! Paldies, atcerējos.
Patiesībā tur viss ne tuvu tik smuki, kā mums te mēdza stāstīt, bet piemērs derīgs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2009-10-10 11:57 (saite)
Nav jau tik ļauni, šo to labu zviedri arī ir izdarījuši. Piemēram, zaudējuši mūsu hokejistiem pasaules čempionātā, vai futbolistiem Eiropas čempionāta atlases izšķirošajā spēlē.

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2009-10-10 19:34 (saite)
Ja runājam par darba devējiem, tad pie zviedriem strādāt ir vissliktāk, ja salīdzina ar somiem, norvēģiem, dāņiem. Drāzīs visvairāk, cienīs vismazāk, maksās gandrīz vismazāk (tikai dāņi ir skopāki), neko nemācīs (jo sagaida, ka darbinieks pats par savu naudu skries mācīties to, kas darba devējam vajadzīgs).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-10-10 21:52 (saite)
Man savulaik viens paziņa, kam zem zviedriem bi iznācis ilgi strādāt kādā zviedru uzņēmumā, kurš pa visu Eiropu darbojas, reiz Zviedrijā lielās sanāksmes pārtraukumā vaicāja firmas vadībai, kāpēc jamie sūta savējos uz Latviju un citām valstīm vietējās filiāles vadīt. A rezultāti tur bija tādi, ka tur, kur strādāja tikai vietējie un zviedri nejaucās iekšā, rezultāti bija vislabākie. Tur, kur bija zviedru konsultanti un padomnieki, lietas gāja jau sliktāk, bet tur, kur paši zviedri vadīja vietējos uzņēmumus, rezultāti bija visvājākie.
Un atbilde bija pavisam vienkārša - mums tak kaut kur tie nederīgie savējie arī ir jāliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?