|
as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -
Comments:
Kāpēc lai kāds ēstu tofu?
| From: | bljanna |
Date: | February 13th, 2017 - 03:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
+1
tāpēc, ka tofu ir brīnišķīgs, it sevišķi ja viņu aplemongrasē un apkaramelizē.
es arī tā kādreiz domāju, bet tagad dievinu tofu, atslēga ir tajā, kā pagatavo, un vai tofu ir kvalitatīvs
Kur latvijā jāiet nogaršot pareizs tofu?
nezinu, vai kāds konkrēts tofu ir "pareiz(āk)s", vienkārši (pēc mans gaumes) - ne vienmēr tofu ir garšīgs. no restorāniem pagaidām labāko esmu ēdusi vecrīgas thai station, karijā. kafejnīcā terapija bruņinieku ielā esmu ēdusi tikai kūpināto tofu, garšoja. bet tur ir liela atšķirība, jo kūpinātais garšas ziņā līdzinās desai, kamēr ne-kūpinātais - sieram, bet zīda tofu, ja vien nav pagatavots kā omlete vai kūkā - grīdas lupatai.
pati gatavošanai pērku BON firmas tofu, var dabūt arī stockmann, man vislabāk patīk to apcept, sagrieztu gabaliņos, pirms tam nedaudz iemarinējot garšvielās un sojas mērcē.
Mana mīļākā tofu marināde ir sojas mērce + kļau sīrups + graudainās sinepes. Works every time! Ar stingro tofu, gan.
| From: | bljanna |
Date: | February 13th, 2017 - 04:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es ēdu vispareizāko tofu Japānā, gandrīz apvēmos :D
parastu, kūpinātu vai zīda (silken) tofu? kādā ēdienā?
es arī pirmo reizi, kad nopirku tofu, izmetu miskastē. un tad ilgi dzīvoju ar domu, ka tofu ir kaut kāds elles izgudrojums, līdz, kopā ar draugiem pasūtot dragon wok ēdienu, izlēmu noriskēt un paņemt wok ar tofu, atklāju, ka normāli pagatavots tas garšo burvīgi.
Jo garšīgs. Ne pēc noklusējuma, protams, bet ja pareizi sataisīts, tad cūkgaļu es vērtējumu zemāk kā tofu. Sautēts tofu gan man ne pārāk.
es biju iedomājies ka tofu izslēdz kalmārus/garneles/gaļu kā tādu un otrādāk.
nē, es esmu zivjēdājs, negaļēdājs. bet btw šai vietā bija tofu pildīts ar cūku.
|
|