Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Feb. 13th, 2017 08:36 pm

wiiiii, es atradu ēdienu, kur ir apvienots viss, starp ko es nekad nevaru izvēlēties: tofu, kalmārs un garneles. un rīsi pats par sevi, bet tas jau vairs nav smieklīgi.

13 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]acidkitteh
Date:February 13th, 2017 - 03:42 pm
(Link)
Kāpēc lai kāds ēstu tofu?
From:[info]bljanna
Date:February 13th, 2017 - 03:49 pm
(Link)
+1
From:[info]penny_lane
Date:February 13th, 2017 - 03:56 pm
(Link)
tāpēc, ka tofu ir brīnišķīgs, it sevišķi ja viņu aplemongrasē un apkaramelizē.
From:[info]saccharomyces
Date:February 13th, 2017 - 04:15 pm
(Link)
es arī tā kādreiz domāju, bet tagad dievinu tofu, atslēga ir tajā, kā pagatavo, un vai tofu ir kvalitatīvs
From:[info]acidkitteh
Date:February 13th, 2017 - 04:17 pm
(Link)
Kur latvijā jāiet nogaršot pareizs tofu?
From:[info]saccharomyces
Date:February 13th, 2017 - 05:46 pm
(Link)
nezinu, vai kāds konkrēts tofu ir "pareiz(āk)s", vienkārši (pēc mans gaumes) - ne vienmēr tofu ir garšīgs. no restorāniem pagaidām labāko esmu ēdusi vecrīgas thai station, karijā. kafejnīcā terapija bruņinieku ielā esmu ēdusi tikai kūpināto tofu, garšoja. bet tur ir liela atšķirība, jo kūpinātais garšas ziņā līdzinās desai, kamēr ne-kūpinātais - sieram, bet zīda tofu, ja vien nav pagatavots kā omlete vai kūkā - grīdas lupatai.

pati gatavošanai pērku BON firmas tofu, var dabūt arī stockmann, man vislabāk patīk to apcept, sagrieztu gabaliņos, pirms tam nedaudz iemarinējot garšvielās un sojas mērcē.
From:[info]french_mime
Date:February 13th, 2017 - 05:55 pm
(Link)
Mana mīļākā tofu marināde ir sojas mērce + kļau sīrups + graudainās sinepes. Works every time! Ar stingro tofu, gan.
From:[info]bljanna
Date:February 13th, 2017 - 04:18 pm
(Link)
Es ēdu vispareizāko tofu Japānā, gandrīz apvēmos :D
From:[info]saccharomyces
Date:February 13th, 2017 - 05:54 pm
(Link)
parastu, kūpinātu vai zīda (silken) tofu? kādā ēdienā?

es arī pirmo reizi, kad nopirku tofu, izmetu miskastē. un tad ilgi dzīvoju ar domu, ka tofu ir kaut kāds elles izgudrojums, līdz, kopā ar draugiem pasūtot dragon wok ēdienu, izlēmu noriskēt un paņemt wok ar tofu, atklāju, ka normāli pagatavots tas garšo burvīgi.
From:[info]black_data
Date:February 13th, 2017 - 04:37 pm
(Link)
Jo garšīgs. Ne pēc noklusējuma, protams, bet ja pareizi sataisīts, tad cūkgaļu es vērtējumu zemāk kā tofu. Sautēts tofu gan man ne pārāk.
From:[info]black_data
Date:February 13th, 2017 - 04:38 pm
(Link)
Spelčekeris, bļeģ!
From:[info]peepingtom
Date:February 13th, 2017 - 04:16 pm
(Link)
es biju iedomājies ka tofu izslēdz kalmārus/garneles/gaļu kā tādu un otrādāk.
From:[info]penny_lane
Date:February 13th, 2017 - 04:25 pm
(Link)
nē, es esmu zivjēdājs, negaļēdājs. bet btw šai vietā bija tofu pildīts ar cūku.