18 February 2014 @ 02:13 pm
 
Nesenā saruna ar [info]saccharomyces par krūšu palielināšanu un [info]ripp ieraksts par tievuma kultu ļauj saprast, ka, pati īsti nemanot, kā tas notiek, laikam būšu atbrīvojusies no briesmīgajiem kompleksiem par savu izskatu. Tie ir bijuši dažādi un par dažādām ķermeņa daļām. Caurviju motīvs vienmēr ir bijis nepietiekama sievišķīgu formu esamība, proti, pārāk mazas krūtis un dibens. Tagad man liekas, ka, es, protams, priecātos, ja man būtu mazliet lielākas krūtis, bet tas nav nekas tik briesmīgs, lai par to tik ļoti bēdātos un satrauktos.
Vispār piedzīvoju kaut kādu paradoksu visā šajā izskata lietā: jo mazāk es par to satraucos, jo biežāk es dzirdu citus sakām, ka es labi izskatos, un arī pati es tā arvien biežāk nodomāju, paskatoties spogulī.
Kas attiecas uz visādiem kultiem un priekšstatiem, mani tik šausmīgi kaitina visādos tv sastopamos šovos dzirdamās stila konsultantu frāzes, kā, piemēram, “sieviete, kas nekrāsojas, nav nekāda sieviete” vai kāda apģērba gabala pavicināšana ar tekstu “sevi cienoša sieviete nekad neko tādu nevilktu”. Man kopumā arī diezgan nepatīk drēbes, ko uzskatu par neglitām, tāpat arī var jau būt, ka tā ir analoģija kritiķim, kurš saka: “sevi cienošs autors nekad tā nerakstītu”, tomēr tas, kas man tiešām, tiešām ļoti nepatīk ir, manuprāt, ačgārnās pārliecības, ka sievietes cieņa sakņojas pareizās jaciņas izvēlē, kultivēšana. Un es tagad negrasos izlikties, ka man jaciņa nav svarīga, bet, man liekas, ka tā tomēr nav TIK svarīga. Drīzāk, tas varētu darboties tā, ka tad, kad tu tiešām sāc sevi cienīt, pareizā jaciņa kaut kā uzrodas pati.
Nu, katrā ziņā es nekad iepriekš neesmu jutusies esam tik tuvu konceptam “sevi cienoša sieviete” kā šobrīd, bet, kā jau ir zināms, es suni no rītiem vedu ārā pidžamā un uz veikalu mēdzu iet treniņtērpā.
 
 
( Post a new comment )
kašķīša dzirnaviņas: mia mia[info]romija on February 18th, 2014 - 03:16 pm
Mani mulsina tas, ka paši padomus dodošie stila konsultanti bieži apģērbušies kā špoki. :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 03:41 pm
Man parasti ir vislielākie iebildumi pret pārvērtību rezultātu, it kā jau ir smuki, bet tik garlaicīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 03:42 pm
nu, tipa ievas pārvērtības un tamlīdzīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on February 18th, 2014 - 04:23 pm
mani vairāk interesē, ka tās vienmēr ir sievietes, kurām vajag tīri vizuālas pārvērtības. no vīrieša it kā negaida, ka līdz ar jaunu jaciņu vai jaunu matu griezumu viņam dzīve mainīsies pa 180 grādiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 04:43 pm
vīriešiem jau vispār daudz vairāk tiek piedots, teiksim, vīrietis ar riepu, kas iedzer varbūt arī mazliet par biežu un daudz, ir ok, bet sieviete tādā gadījumā ir norakstāma, sievietei ir jābūt lellei, kas smuki izskatās un prot uzvesties, gandrīz kā bērnam.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]augsne on February 18th, 2014 - 03:28 pm
"Drīzāk, tas varētu darboties tā, ka tad, kad tu tiešām sāc sevi cienīt, pareizā jaciņa kaut kā uzrodas pati." - šis ir precīzi.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 03:46 pm
jā, man šķiet, ka jaciņa, protams, var iedod pacēluma sajūtu, ka, re, cik es esmu smuka un forša, un viss tagad noteikti būs daudz labāk, to es ļoti pazīstu, bet kopumā ir diezgan smieklīgi iedomāties, ka tās ir lietas, kas tev liek sevi mīlēt un cienīt, no kā arī lielā mērā atkarīgs, vai to dara citi.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 18th, 2014 - 03:40 pm
tagad vēl visi, kas Tevi lasa, padomās, ka es gribu palielināt krūtis, nu šausmas! :D
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 03:48 pm
nē, nu kāpēc - mēs taču teorētiski varam runāt par viskautko. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 18th, 2014 - 03:52 pm
protams, protams, es jau tik tā drusku māžojos te (:
(Reply) (Parent) (Link)
--[info]ripp on February 18th, 2014 - 04:07 pm
ticēsi, ne prātā neienāca :)
(Reply) (Parent) (Link)
--[info]ripp on February 18th, 2014 - 04:31 pm
man arī šķiet, ka svarīgāk ir, kā tu par sevi jūties, nevis kā tieši izskaties (neslīgstot galējībās).
bet patērētājkultūra mums saka "balti zobi vai skaisti mati vai modernas kurpes" (labāk viss kopā) un būsi laimīgs. un cilvēki tam tic.
es vispār neesmu sieviete. augstpapēdeņu man nav, kosmētiku nelietoju, rotas arī gandrīz ne. pie tam man ir šausmīgais liekā svara grēks. :D
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 18th, 2014 - 04:48 pm
Welcome to the club, es jau nu arī neesmu nekāda sieviete. :))
(Reply) (Parent) (Link)