08 October 2018 @ 02:23 am
 
Es vispār ļoti skumstu, ka Progresīvos neievēlēja. Visvairāk egoistiski skumstu par to, ka šajā valstī acīmredzami ir ļoti maz cilvēku, kuri domā līdzīgi kā es un šēro līdzīgas vērtības.

Un vēl man ir ļoti skumji par tiem cilvēkiem, kas neiet vēlēt. Bet ir tā, ka es viņus varu saprast, es domāju, ka ir tāda daļa, kas neiet, jo vienkārši viss pohuj, un tā vienmēr bijis, bet tāpat es domāju, ka ir tādi cilvēki, kuri vienkārši ir zaudējuši cerību, ka jebkas varētu mainīties, analoģija varētu būt n darba intervijas, pēc kurām tu tā arī to darbu nekad nedabū, un cik tad, galu galā, no cilvēka var prasīt (domāju, ka tās robežas ir dažādas). Un es pati dziļi sirdī esmu tāds "apvainojos un ignorēju" tips. Es vienkārši esmu tādā sociālajā lokā, kur neiet vēlēt būtu ļoti tricky izvēle, nu, jo būtu baigi par to jādiskutē, un vieglāk taču nobalsot. Un šogad bija par ko balsot. Un tāpēc sāp sirds. Bet es pilnīgi ticu, ka ir cilvēki, kuri vispār vairs neseko jebkādām priekšvēlēšanu kampaņām un taml.
Es neatbalstu neiešanu vēlēt, es nepriecājos, ka man pašai ir tādas tendences, pat ja es tās nerealizēju, bet es to saprotu, es saprotu, kas to var motivēt, un es domāju, ka vienu daļu nevēlētāju moralizēšana un niknums (pat ja pamatoti) nekad neaizsniegs, tikai liks norobežoties vēl vairāk.
 
 
( Post a new comment )
aņa delovejevna[info]deloveja_kundze on October 8th, 2018 - 10:23 am
jā, skumji, bet ne pārāk. uz to ir jāskatās no otras puses: šis rezultāts ir soctīklu sasniegts. nu un pāris intensīvu kampaņotāju rezultāts, viens džeks vienpersoniski dabūja Progresīvajiem Ļaudonā pāri par 70 balsīm, kas ir dieeezgan iespaidīgi. uz budžetu, kas bija pie 30 000 eur, teju nekādu atpazīstamību pirms gada, un nevienas labi zināmas sejas - šis ir diezgan iespaidīgi. par mazpazīstamu partiju, kas atbalsta bēgļus, gejus un vispār ir ''geju un feministu bohēma'', ir diezgan cool.

bet par nebalsotājiem.. arī tur patiesībā ir vairāki citi aspekti, par kuriem vispār nebiju aizdomājusies. vēlēšanu aktivitāte lielā mērā korelē ar stabilitātes sajūtu. resp., pēdējās reizes, kad bija milzu aktivitāte, bija vētrains laiks. un tad, protams, ir tie, kuri nebalso, jo nav, par ko. mans bijušais politikas skolotājs vidusskolā šogad beidzot nobalsoja, jo bija, par ko (P). šī viedokļu vētra, kas šodien ir manāma, kurā nosoda tos, kas nav nobalsojuši pareizi, ir lielisks piemērs, kā ar labiem nodomiem ceļš bruģēts uz elli - tā jau viss forši, jāiet balsot, bet tikai par pareizajām partijām. kaut kā.. ne pārāk demokrātiski.
(Reply) (Thread) (Link)
Džedaju bruņiniece[info]kochka on October 8th, 2018 - 11:42 am
Šim "jāiet balsot, bet tikai par pareizajām partijām. kaut kā.. ne pārāk demokrātiski." es piekrītu. Tikai kaitina gadījumi, ja man pajautā, kāpēc balsoju par to un to, pastāstu par partujas cilvēkiem, kuriem ir pieredze, to uztver kā aģitāciju vai aicinājumu balsot par "pareizo" partiju. It kā mans viedoklis būtu kaut kāda autoratīva patiesība, kuru nedrīkst apstrīdēt. Vēl jāmācās pacietība diskutēt ar ļoti emocionāliem cilvēkiem.
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 8th, 2018 - 12:12 pm
Nu, es skumstu tā personiski. Kas attiecas uz to, ka es balsoju par P, tā ir brīnišķīga partija, un kampaņa soc.tīklos bija tiešām kruta, es ļoti priecājos, ka esmu viņus atbalstījusi, ka ir tie 2,5% utml. Es vienkārši negribu izlikties, ka es jūtos priecīgāka, nekā es jūtos, jo es vispār vairs negribu izlikties
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on October 9th, 2018 - 01:14 am
es atkal brīnos ka man nav bēdu ka netikāt. es gan šoreiz maz sekoju kampaņām u.tml, noskatījos kādus 4? video pusminūte konkrētos jautājumos, bet man atkal ļoti patika šīs vēlēšanas ar to, ka man bija 4 varianti. 4! es zināju, ka visdrīzāk balsošu par PRO, un beidzot pa ļoti ilgiem laikiem to varēju izdarīt. nevis par kādu partiju, kas tiks un būs laba opozīcija vai par nacionāļiem, kam ir labi ministri, un kas man patiktu ja būtu relaksētāki cilvēktiesību jautājumos, bet nu labi. nav tādas ideālās partijas vai ne, bet mani ļoti iepriecina tas, ka man ir tik daudz domubiedru. procentos tas skaits nav liels, bet tie ir daudzdesmit tūkstošu līdzīgi domājošu cilvēku.
un tā kā nomainījās laba daļa deputātu, iekšā tika arī liberāli domājoši cilvēki no citām partijām un tādi, kas varbūt nav liberāļi, bet ir dedzīgi, esmu cerīga. turklāt šajos rezultātos diezgan precīzi atspoguļojas cilvēku simpātijas un vēlmes, neesmu dzirdējusi nevienu 'balsoju pret'/'negribēju, bet nobalsoju par ZZS, pats nezinu kā man tā stulbi sanāca'. t.i. cilvēki lēmumu bija apdomājuši

no nenobalsojušajiem zinu 4. visi gribēja, bet nevarēja. divus 83+ pievīla veselība, diviem citiem tas būtu bijis ļoti dārgs ceļojums nobalsot
(Reply) (Parent) (Link)