21 October 2014 @ 09:15 pm
 
Izcepu kanēļingvermaizītes. Ir okei, bet pasakiet man divas lietas:
1) kā panākt, lai tas, ko liec klāt mīklai, būtu ne tikai virspusē, bet viscaur, arī vidū
2) kā izdarīt tā, lai viss izcepas vienmērīgi - virspuse nav par kraukšķīgu, kamēr vidus ne pietiekami izcepies

??
 
 
( Post a new comment )
--[info]ripp on October 21st, 2014 - 09:39 pm
Tu pati gatavo mīklu? un kas tā par mīklu? mīklām tās lietas principā atšķiras, bet vispārīgi - ja ekstras ir tikai virspusē, tu esi pārāk maz mīcījusi. pieliekot piedevas mīkla jāizmīca tā (dažādos virzienos un veidos), lai piedevas ir viscaur "sadalījušās". bet ir mīkstākas mīklas un ir cietākas, tādas kurās jāmaisa lēnām un maigi un tādas, kurās ātri un strauji, kā arī šķidrākas, kurās var vienkārši iemaisīt.

par otro, vajadzīga mazāka temperatūra. ja liec tādu, kā rakstīts receptē, tad Tev ir "ātra" krāsns. krāsnis ir dažādas un varbūt Tavējai vajag pārdesmit grādus zemāk.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 21st, 2014 - 10:06 pm
nop, šoreiz man bija gatava mīkla.
par temperatūru, es arī iedomājos, nākamreiz likšu mazāku. paldies. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on October 21st, 2014 - 10:50 pm
nu ja gatavas mīklas plāksnes, tad romijai ir pilnīga taisnība :)
(Reply) (Parent) (Link)
kašķīša dzirnaviņas: sunetra sastrīna[info]romija on October 21st, 2014 - 09:52 pm
Tu domā par to kanēli? To Tu gribi vidū?
Mīklu izrulē, mazliet apsmērē ar sviestu vai margarīnu un tad uzkaisa kanēli ar cukuru uz izrulētās mīklas. Tad to mīklu satin rulītī un satītu sagriež apm. 3 cm šķēlītēs. Te Tev arī kanēļmaizītes ar kanēli viducī.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 21st, 2014 - 10:08 pm
paldies. :)
(Reply) (Parent) (Link)