Domburam

« previous entry | next entry »
Oct. 24th, 2007 | 11:14 pm

neizdevās.
jo izrādās, mēs nevaram nodrošināt mediķiem, skolotājiem, policistiem etc. cilvēka cienīgu algu, tajā pat laikā atļaujamies miljonus izgrūst nevajadzīgos pētījumos, neadekvāti augstās projektu izmaksās etc. Par prioritātēm ir stāsts, ilgtermiņā. Arguments par skolotāju trūkumu vs. izglītības sistēmu bija kārtējais apliecinājums, ka nav šajā valstī sistēmiskas pieejas ilgtermiņā. Ja to nespēj nodrošināt koalīcija ar vairāku gadu nepārtrauktu darbu, tad to šajā valstī nespēj neviens. Ja mēs spētu saskatīt problēmas cēloņus, apkarot tos, nevis sekas (kā atklātā tekstā vairākkārt atzina MP), tad mēs beidzot būtu uz tā ceļa, kuru iet lielākā daļa civilizēto valstu. A, varbūt problēma ir gribēšanā un kompetencē? Tā pāreja no vārdiem uz darbiem ir kā ziloņmātes grūtniecība. Un arī cilvēki vairs neuzticas.
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {12}

(no subject)

from: [info]crash_and_burn
date: Oct. 24th, 2007 - 11:40 pm
Link

kapēc neizdevās iedzīt stūrī? kas tavuprāt, būtu bijusi iedzīšana stūrī? man liekas, ka pietiekami daudz lietas Kalvīts pateica, kuras varbūt negribēja teikt.

Runājot par medicīnas & izglītības sakārtošanu - tur protams, ka ir nevēlēšanās, ne jau nespēja vai resursu trūkums.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Oct. 24th, 2007 - 11:57 pm
Link

1) nezinu, man nebija pārliecības, ka Domburs uzvarēja. Klausījos abos divos - Domburam jautājumi nebija līdz galam izstrādāti, lai novestu Kalvīti pretrunā. Palika tāda sajūta, ka abi divi bliež demagoģiju, bet līdz problēmu cēloņiem tā arī netika, lai norādītu uz valdības nespēju risināt sistēmiskas lietas - tas man pietrūka;
2) agrāk es to sapratu tā, ka sistēma kā tāda neveicina pēctecību sabiedriskajā sektorā un valsts pārvaldē. taču tā kā jau vairākus gadus pēc kārtas ir vieni un tie paši spēki (ja ne pēc partejiskās piederības, tad pēc piederības konkrētai koalīcijai gan!) vadošajos amatos, es šim uzstādījumam vairs neticu. varbūt arī gudru cilvēku mums ir par maz - tādi, kas spētu piedāvāt un pārliecināt iesaistītās puses par risinājumiem, kuri turpinātu darboties arī pēc konkrēto personu aiziešanas no amata. tāpat kā biznesā liela daļa ir tendēti uz īstermiņa peļņu un ātru rezultātu, tāpat arī publiskajā sektorā. diemžēl.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]crash_and_burn
date: Oct. 25th, 2007 - 12:11 am
Link

1) Vai tad šis raidījums ir jāuztver kā cīņa, kur kādam ir jāuzvar? Viņš vairāk ir domāts, lai "viesi", atbildot uz Dombura jautājumiem pastāstītu, kas notiek Latvijā - un Kalvītis atzina problēmas ir, bet ar viņām galā netiekam (jau cik gadus strādājam, bet rezultātu nav) - kas arī bija mērķis, vismaz manā skatījumā...

2) Par nākamajām vēlēšanām runājot - man jau kādu laiku ir doma, ka es balsošu par kreisajiem, visticamāk par SC. Viņi sēž opozīcijā, reiz pa reizei izdara kādu konstruktīvu ierosinājumu, kāpēc ne. Labajos, kārtējo reizi esmu vīlies, kāpēc nepamēgināt kautko jaunu. Jā, varbūt būs sliktāk, bet varbūt būs arī labāk...

3) Par to, ka valsts sektorā ir jātaisa kārtīga revīzija & restrukturizācija es jau vienreiz izteicos tavā žurnālā...

Reply | Parent


van der cecex

(no subject)

from: [info]cecex
date: Oct. 25th, 2007 - 12:24 am
Link

pilnībā visu neredzēju, bet man radās jautājums, ko Domburs, šķiet, neuzdeva, - ja reiz Kalvītim tā patīk turēties pie faktiem un pierādījumiem, interesanti būtu uzzināt, kādi pierādījumi ir viņa rīcībā par to, kā Štokijs un Jurģis trīs mēnešus dibina jaunu partiju?

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Oct. 25th, 2007 - 08:57 am
Link

:) to atklāsmi es pirmajā momentā nepiefiksēju, jo tajā brīdī ar brāli par kaut ko intensīvi diskutējām! bet viņš jutās tik apbižots un piečakarēts - ai, džeki vienkārši uzmeta Kalvīti un Šķēli, nu kā tā var?! Iekšējās nesaskaņas un šķelšanās ir katrā partijā. Tas, ka kāds 3 mēnešus domā (nekas taču vēl nav nodibināts!) par aiziešanu, nav nekas jauns, ja atceramies precedentu ar M. Gulbi un klišejām Jaunajā laikā. Es principā Kalvīša reakciju uztveru kā pierādījumu Šķēles diktatūrai Tautas partijā, jo tie, kas atļaujas domāt un rīkoties citādāk un beigās uzmest savējos, pēc viņa vakardienas izteikumiem, par šo noziegumu ir bezmazvai sodāmi. Partijā, kura it kā aizstāv demokrātiskas vērtības, tas izskatās pēc dubultās morāles.

Reply | Parent | Thread


Cits cilvēks

(no subject)

from: [info]juris_tilts
date: Oct. 25th, 2007 - 02:47 pm
Link

Smieklīgākais šķita tas, ka Kalvītis, atbildot par pozitīvisma kampaņām, teica, ka nekas nav pierādīts, pārtērēts un, ka to, "starp citu, veidoja Jurģis Liepnieks".
Jau sāk cīnīties pret jauno politisko partiju, pārmetot tam to, ko viņš ir darījis TP labā.

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Oct. 25th, 2007 - 03:11 pm
Link

Un tā laikam ir likumsakarība, ka sliktais Jurģis šodien ir izmests no TP :*

Reply | Parent | Thread


Cits cilvēks

(no subject)

from: [info]juris_tilts
date: Oct. 25th, 2007 - 03:15 pm
Link

Drīzāk jau sakritība. Līdzīgi kā Štokija izmešana no partijas un valdības dienu pirms lēmuma pieņemšanas par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā. Tīrākā sakritība.

Reply | Parent | Thread


(no subject)

from: [info]murse
date: Oct. 25th, 2007 - 10:08 pm
Link

oi, nee, atvainojos.. vinju izmeta par BIEDRU NAUDAS NEMAKSAASHANU! :D

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]murse
date: Oct. 25th, 2007 - 10:06 pm
Link

vinjsh jau paarstaaja buut saveejais pavasarii peec taas intervijas DB vai kurtur.

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]murse
date: Oct. 25th, 2007 - 01:47 am
Link

Man šķiet, ka neizdevās kaut kā sakaut vai iedzīt, taču man radās iespiads, ka tas arī nebija JD mērķis. Toties labi izdevās parādīt to, ka vienīgais brīdis, kad MP patiešām atdzīvojās, un aktīvi iestājās par kaut ko, bija štokenberga jautājums. Tb, no psiholoģiskā viedokļa ši saruna tikai (lieku reizi) atklāja, ka vienīgais, kam viņš patiesi ir piederīgs, ir partija, un vienīgās intereses, ko viņs pārstāvēs, būs TP un paša personīgās. Līdz ar ko visa šī primitīvā PR, sākot ar sievas - Skarbās Vadoņa sievas interviju un beidzot ar šo one-man-show, kam it kā būtu vajadzējis kādu pārliecināt, ka viņš strādā kā traks, un ir daudz kompetentāks par jebkuru viņa kritizētāju, nestrādāja. Ja cilvēkam vispār ir galva uz pleciem, tad viņs taču redz, ka MP uz katru jautājumu iesākumā mēģina izvirzīt sagatavotu atbildi, kas neatbild uz uzdoto, bet ietver sevī vispārīgu pārstāstu par "padarīto", vai - otrs variants - aizrāda domburam par nepareizu skatījumu uz lietām, vai, vispēdējak, kad vairs nav, ko teikt - attaisnojas ar vispārīgo situāciju valstī, eirpoā, pasaulē. Un tā sīkā, maziskā stīvēšanās par lietām, par kurām katram, pilnīgi ikvienam lv iedzīvotājam skaidrs, ka viņs melo! tas izskatās kā bērnam spītīgi liedzoties, ka nočiepis konfekti!
Par pārējo - nu, demagoģija bija arī no Dombura puses, bet ne variāk, kā lai dabūtu tiešu atbildi uz jautājumu. tai ziņā MP beigu izvirdums par raidījumu nepietiekami pragmatisko gaistoni bija pilnīgi lieks, jo emociju šai sarunā bija iespējami maz.
Ai, nu.. jāiet uz manifestāciju.

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Oct. 25th, 2007 - 09:17 am
Link

labi rūkts, lauva :) Tu patiešām precīzi pateici par Kalvīša pozīciju - tas bija tas, kāpēc man vakardienas saruna likās nekāda. Māksla nepateikt neko :D Attiecībā uz manifestāciju - viņiem, protams, ir pie pakaļas, ka tauta ārdās. Pat tad, ja pārmaiņus pēc ārdās t.s. inteliģence - da viņam uzspļaut uz to! Tieši šīs attieksmes dēļ laikam Saeimas atlaišana ir vienīgais risinājums, jo pretējā gadījumā koalīcija lielos vilcienos būs tāda pati!

Reply | Parent