17 October 2012 @ 12:25 pm
 
ziniet, mani susļikiņi, reizēm tā ir tāda vilšanās:
es te palasos, piemēram, leitestus un šķiet "o, šito varētu palasīt frendlistē " (tas, protams, kā es izvēlos, ko lasīt (nosacīti bezpersoniski un neizlasot jaunienācēja cibu no a-z, bet konstatējot procesā, cik ilgi kāds paliks vai tiks izmests no lasāmo loka), ir cits stāsts - šobrīd ne par to) un tad mast hev's ir apskatīties, kas tad potenciālajam jaunpienācējam ir paša listē, UN KO TU TUR IERAUGI?! Kādu no personām nongratām! nu, bļēēēēē!

protams, var teikt, ka esmu aizspriedumaina, kas būtu visai sarkastiski ironiski, ņemot vērā, pašas draugu loku ne gluži mozaīkveidīgo, bet krāsaini raibo noteikti (ja mēs skatāmies no sociālekonimiskiem apsvērumiem, dzīvesveidiem utt., BET ar skaidriem (?) un manis atzītiem (!!!) morālajiem standartiem - visbiežāk idiālistiskiem un balts-melns kategorijās vērtējošiem, ar dramatisku noslieci uz [pārmērīgi] augstām prasībām pret citiem un vēl augstākām pret sevi, ja runājam par cilvēcības faktoru (definējumos šeit, lūdzams, neiedziļināties - nepārvērtīsim šo ierakstu par farsu, jo es negrasos nevienam apliecināt/pierādīt/atskaitīties savas dzīves skatījumos un nostājās - "take it or leave it" princips, ja!)), tomēr mana pārliecība ir un paliek:
skat, kādi morālie kropļi ir kāda draudziņi, un zināsi kādas morālās novirzes ir pašam/-ai!

tas, protams, ir attiecināms arī uz mani.

P.S. es ļoti labi apzinos, ka tajā visā ir kosmosa izmēra subjektivitāte (katrs jau savā sociālajā grupā ir citādāks un parāda sevi daļēji vai deformējot vēlamajā virzienā - blā, blā, blā) kā no mana skatu punkta uz pārējo pasauli, tā no pārējās pasaules skatoties uz manu personu un tā, bet nu - tā ir mana dzīve un kā gribu tā dzīvoju, pārējiem iesaku to pašu (kamēr netiek ierobežotas apkārtējo brīvības, realizējot savējās - neaizmirsīsim, ka mums visiem ir ne vien tiesības, bet arī pienākumi, līdz ar to būsim labiņi un mēģināsim nekropļot demokrātijas stūrakmeņus (re, re - es tak saku, ka ir pārmērīgi augstas ekspektācijas gar un ap to visu morālo, khm, hu**u - kā kādam varētu šķist, lasot ierakstu)) un nejutīsimies savstarpēji traucēti. tā-vot-lūk!
 
 
Garastāvoklis: sen nav muldēts
Skan: OMC - How Bizarre
 
 
( Post a new comment )
François Pignon[info]pinjons on October 17th, 2012 - 01:23 pm
Un tagad visiem kuri nav tavā freidlistē jāsāk meklēt morālos kropļus savējās. :D
(Reply) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on October 17th, 2012 - 01:29 pm
šī jau ir greiza interpretācija - kur ir teikts, ka visus, kas nav manā frendlistē, es jebkad esmu apsvērusi kā potenciālos frendlists dalībniekus? :D

no, no, no - droši varu apgalvot, ka nospiedošā vairuma niku manas acis nav pat redzējušas, kur nu vēl ieklīdušas rakstītā saturā, nemaz nerunājot par secinājumu izdarīšanu par morālo kroblību [ne]esamību. :)

nevienam nekas nav jāmeklē un visi var turpināt [vēlams] miermīlīgi līdzpastāvēt :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
François Pignon[info]pinjons on October 17th, 2012 - 01:33 pm
Boooring :P
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on October 17th, 2012 - 01:45 pm
tas, ka es ne visu tolerēju, nenozīmē, ka ķeros pie agresīviem risinājumiem ;P

drīzāk pretēji - norobežojos un izslēdzu no savas vides
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on October 17th, 2012 - 06:20 pm
viņš varbūt gribēja patrollēt, bet tu neļāvies
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on October 17th, 2012 - 06:26 pm
ņemot vērā, kād es esmu kontrolfrīks, ir ļoti grūti panākt, lai es kādam procesam ļautos, nevis to virzītu sev vēlamā virzienā - šajā gadījumā samazinot iepsēju iebilst. :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]shvep on October 18th, 2012 - 08:19 am
Nu nezinu gan :)
Ciba tomēr nav reālā dzīve un šeit princips - pasaki, kas ir Tavi draugi... ne gluži strādā. Man freidlistē ir jūzeri, kuru pasaules uzskatam es pavisam nepiekrītu, bet man patīk, kā viņi pauž šo atšķirīgo pasaules uzskatu. Tāpēc jau neies kasīties vai apkampties, bet lasīt ir interesanti.
(Reply) (Thread) (Link)
Spītniece[info]ocher on October 18th, 2012 - 10:36 am
piekrītu, tāpēc arī saku, ka tur ir kosmosa izmēra subjektivitāte un tas viss ir attiecināms arī uz mani pašu (esmu droša, ka kāds nav mani pielistējis tāpēc, ka man kāda nevēlamā persona listē vai pat tāpēc, ka esam draugi), taču man arī nav ne mazākās intereses noskaidrot, cik tad saskanīgi ir tie viedokļi un cik ļoti "apskaujās" savā starpā vai tikai lasa - es nevēlos sevi apgrūtināt ar padziļinātu analīzi, lai saprstu, dot vai labāk ne pieeju maniem, piemērma, friends only ierakstiem (šī būtu praktiskā puse, bet, ja godīgi, lielākā barjera ir emocionālā - pieņemt listē kādu, kam var būt kaut mazākais sakars ar kādu, par kuru, padomājot vien, visu rauj uz augšu vai kā minimums gribās uzšaut). :)
(Reply) (Parent) (Link)