Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Aug. 2nd, 2010 08:27 pm

Ja nu tas nav skaidri redzams, vēlreiz jāpiezīmē, ka joprojām skrienu. Kopš sezonas sākuma summējot, šobrīd esmu kaut kur maskavas centrā, ja būtu sācis no Rīgas. Labāk ar veselību nepaliek, vismaz ar fizisko nē. Cik vien atceros, šosezon visu laiku mokos ar vieglām hroniskām iesnām.

Tieši šobrīd atkal tuvojas viens jūdžakmens Kuldīgas pusmaratona izskatā, aiz kam mani nenormāli uzvelk šādas, tipa, laika ziņas: Brīdina par kārtējo karstuma vilni. Jo treniņprocesā gūtie vērojumi rāda, ka censoņa veiktspēja 30 celzijgrādu peklē vs. 20 krītas par 15-20 sekundēm uz katru km. Vairāk padomājot, arvien bezjēdzīgāk šķiet kaldināt plānus par kaut kādiem personīgiem rekordiem pusmaratonā, bet arī atturēties no kārtīga atskaites koncerta neizdodas. Tīri tāds kā aicinājums un nolemtība.

Un vēl kas ir labi, šonedēļ gandrīz nemaz nav jāskrien, tik jāatpūšas un tad jau sestdien redzēs. Tā cerīgā sajūta pirms starta, tā ir ko vērts un tā finišēšanas sajūta vēljovairāk, štrunts par tablo.

Tags:

2 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]grey
Date:August 3rd, 2010 - 04:34 am
(Link)
Jautājums - vai trenējies ar pulsometru?

Vajag paskatīties kā vispār organisms reaģē uz slodzi, - iespējams, katrs treniņš beidzas ar pārslodzi, līdz nākamajam treniņam neesi līdz galam atpūties. Patiesībā grūti kaut ko ieteikt sākot no baltas lapas.

Domāju, ka rezultāts pusmaratonos un citās sacensībās vēl neko nestāsta par treniņu rezultātu un vispārējo fizisko kondīciju. Ja šīs abas lietas Tevi patiešām interesē, un nevis tikai piedzīvojums/gandarījums no slodzes, tad ir jānosprauž objektīvs atskaites punkts uz kura pamata var veikt nākamos mērījumus. Tādu atskaites punktu var izveidot aizejot uz kādu no sporta laboratorijām uz slodzes testu, kur iegūsi detalizētu atskaiti par kondīciju un varbūt arī kaut kādus iemeslus pašsajūtai. Pēc pusgada aiziesi vēlreiz un tad varēsi objektīvi salīdzināt kas un kā.

Neko šeit nereklamēju, vienkārši ir tā, ka sports ar (neregulārām) lielām slodzēm (vispārīgi, gadu periodā nepieradinātam organismam) ir neveselīgs.
From:[info]observer
Date:August 3rd, 2010 - 08:05 am
(Link)
ar pulsometru, jap, 3-4x nedēļā. gandrīz kā aptiekārs sekoju līdzi plānotajām zonām. Pārsvarā aerobi, tuvāk sacensībām paspiežu uz ātrumu, pa kādam intervālam paņemu. Ja negribas - neskrienu. tā kā pats sev pāri tīšuprāt nedaru (pietiek ar to, ko citi nodara;)

No skriešanas tā īsti mani interesē vien iespēja kļūt veselākam/veselīgākam, kas īsti neizdodas, bet mierinu ar domu, ka neskrienot droši vien būtu vēl sūdīgāk