Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - Sezona atklāta

Jun. 3rd, 2010 10:31 pm Sezona atklāta

Tas aizraujošais iekš orientēšanās nav, ka man baigi padotos, atklāti sakot ir pilnīgi otrādi. A patīk tāpēc, ka dažas epizodēs atradina no višful domāšanas.

Tas ir tā: tev parasti gribas domāt, ka esi atskrējis tieši uz kontrolpunktu, vai vēl labāk - ka kontrolpunkts būs tieši tur, kur tu vaiga sviedros censdamies atskriesi. Bet, ja redzi, ka kalns ir tieši priekšā, a pēc kartes kontorlpunktam kalns ir kreisajā pusē, tad labāk tomēr sāc skatīties, kur tu patiesībā atrodies, nevis pārliecini sevi, ka tas kalns priekšā patiesībā ir tas pats, kalns, kuram jābūt kreisajā pusē un atliek tikai labāk pameklēt.

Un tā uz nodirstjiem kontorlpunktiem pusstundas vietā patērēsim vien desmit minūtes, a varēja atrast divās-trijās.

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]starro
Date:June 3rd, 2010 - 11:23 pm
(Link)
ceļš uz KP iedalās:
a) rupjajā. skrienam ātri, karti lasām lielos vilcienos piefiksējot staporientierus, virzienu kontrolējam aptuveni, lieki neapstājamies, orientējamies uz zīmīgu orientieri KP tuvumā. ceram, ka piesiesimies pie tā.
b) precīzajā. no zīmīgā orientiera ņemam precīzu virzienu, lasām katru sīkumu kartē, pārvietojamies tikai tik ātri, cik spējam salasīt karti. ejot uz KP noskaidrojam uz kuru pusi iziesim no tā. cenšamies ņemt no tās puses, kur paredzams, ka citi skries laukā - ir varbūtība, ka citi izcels.

paškontrole un disciplīna ir atslēgas vārdi. kājas nedrīkst skriet ātrāk kā galva spēj domāt. tad arī KP nebūs jāmeklē. tie paši salasīsies kā pērlītes uz diedziņa.

Un galvenais. Ja KP nav ar pirmo piegājienu tur, kur domāji, ka tam jābūt, tad 90%, ka tur viņa nav. Viņš ir citur. Meklē kartē paralēlu situāciju. Ja viss līdzīgs, tad ātri skrien atpakaļ uz turieni, kur pēdējoreiz biji pilnīgi drošs un viennozīmīgs. Pat ja krietns gabals. Tā zaudēsi 5-10 min, bet ne 20-30. Jo tik un tā būs jāiet atpakaļ. Labāk uzreiz, lai arī liels kārdinājums vēl paķemmēt.
From:[info]observer
Date:June 3rd, 2010 - 11:40 pm
(Link)
O!
Lasīt karti mācāmies ātri. Grūtības lasīt vidi. Tas jau tikai pirmās 5 sezonas, cerams
From:[info]starro
Date:June 3rd, 2010 - 11:56 pm
(Link)
es te par saviem algoritmiem. un ar katru nākamo sezonu karte lasās grūtāk (kūtrāk), toties apvidus kļūst aizvien nejēdzīgāks.
From:[info]barbala
Date:June 3rd, 2010 - 11:25 pm
(Link)
bet šodien bija tiešām paskarbs materiāls, biju lupatās distances vidū, nopulgoju 2 punkus (sajaucu) un tad lēni vēroju, kā apreibstu no odiem un vaivariņiem. atzīstos, aizgāju uz finišu no pašas augšas, 42 (?) punktiem, padoties.
From:[info]observer
Date:June 3rd, 2010 - 11:43 pm
(Link)
Es aizvakar lilastē biju, feina vieta, karjars milzīgais un purvi
From:[info]barbala
Date:June 3rd, 2010 - 11:46 pm
(Link)
Tā ir viena no jaukākajām vietām. Bet šodien, šodien, bija īstens skaudrais.
From:[info]biezpientaure
Date:June 4th, 2010 - 02:45 am
(Link)
vot, tā karte tikai jauc galvu.
nebūtu kartes, pateiktu - šajā rajonā ir X kp un laika limits ir stunda. Starts!

vieni vienīgi ieguvumi - nekādu kārdinājumu, nekādas maldīšanās :)