Comments: |
Vispār jau "īstais" ir tikai ar sīpoliem un pipariem. Sāls stundu pirms cepšanas.
ei, nu, ei! Man vajag tādu etiķaino!
īstais ir visu nakti izmērcēts etiķī, ap sešiem no rīta izmakšķerēts no burkas un cepts uz mirstošā ugunskura oglēm, tad apnikts un apēsts pusjēls.
From: | unpy |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 14:48 |
---|
| | | (Link) |
|
Tieši tā!
| From: | mako |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 14:59 |
---|
| | | (Link) |
|
Sagriež sliktu cūkgaļu ar cīpslām un taukiem gabalos (noteikti ne karbonādi vai liesumu - dārgi). Sagriež sīpolus ripiņās. Sataisa marinādi - sāls, drusku cukura, daži pipari, lauru lapas, etiķis, ūdens - tā, lai pieliekot mēli drusku sāļi skāba. Ne tīrs etiķis, tā lai iedzerot karotīti jānoskurinās, bet ne jābļauj. Gaļu marinādē, slogu virsū. Pēc 24 stundām cep uz pārāk karstām oglēm, dzēšot liesmas ar marinādi, starp gaļas gabaliņiem uzver sīpolu ripiņas, kas eleganti apogļojas. Jā, un ēd ar tomātu mērci un baltmaizi, nekāda kečupa.
jā, pareizi, cīpslaini tauki, tas ir obligāts pasākums.
Tāpat arī grilētie dārzeņi (apogļojušies sīpoli, tobiš)
| From: | mako |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 15:08 |
---|
| | | (Link) |
|
Starp citu - no kruta liesuma šašliks sanāk sauss un negaršīgs, IMHO. Taukus vajag.
Gaumes jautājums. Es, personīgi, labprāt ēdu sausu gaļu.
ak, un ja vēl duļķaina ļerga no trīslitrenes dibena vai arī kautkas kāda atbaidoša žurga, ko kāds galīgi sašķiebies vīrelis ir stādījis priekšā kā riktīgo mājās darināto miestiņu, kuru piedienas augstu slavēt, lai gan nekas pretīgāks savu mūžu nav dzerts - tad Jāņi ir atzīmēti kā piedienas!
īstā padomjlaiku recepte ir bez etiķa. Tikai gaļa, pipari un sīpoli. Pipari svaigi malti vai pat graudiņos. sīpolu daudz (tāpēc arī etiķis nav vajadzīgs, jo daudzie sīpoli "izvelk" visas suliņas)
Fūūūū, es jau nobijos, ka viens tāds alternatīvais.
Hi5! etiķi lej tikai negodīgi pārdevēji veikalos, lai iemarinētu pārāk ilgi pastāvējušo gaļu (nokillotu mikroorganismus un padarītu žuvumiņu mīkstāku)...
| From: | nova |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 15:22 |
---|
| | | (Link) |
|
es tādu vidusvariantu ar etiķi varu piedāvāt, kurš savlaik piekopts padomju Armēnijā - kad gaļu samet spainī, un vīrs atloka piedurknes, bet sieva met spainī zaļumus, sāli, sīpolus, lej no trīslitrenes tomātu sulu un no pudeles - etiķi, bet vīrs to visu mīca, sieva lej un ber, bet vīrs mīca, un tā, kamēr izjevielas cauri un gaļa uzpūtusies balta, bet vīram pauti putās.
| From: | nova |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 15:23 |
---|
| | P.S. | (Link) |
|
Nēēēēēēnormāli garšīgs! mēs šito pēdējo reizi 2003.jā laikam izveicām
| From: | milda |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 15:28 |
---|
| | | (Link) |
|
īstu šašļiku iemarinē un cep vīrietis. tad ir pilnīgi cits smeķis. mandomāt, ja sieviete sāk ņemties ar šašļika gaļu, tad nekas labs tur sanākt nevar. ;)) | |