oblica - Šašliks [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Šašliks [22. Jun 2012|14:41]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūdzu, izpaudiet man īsta padomjlaika šašliku recepti!
Nu, to - ar etiķi, sīpoliem un bērnības garšu.
Paldies!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:22. Jūnijs 2012 - 14:40
(Link)
Vispār jau "īstais" ir tikai ar sīpoliem un pipariem. Sāls stundu pirms cepšanas.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Jūnijs 2012 - 14:43
(Link)
ei, nu, ei! Man vajag tādu etiķaino!
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:22. Jūnijs 2012 - 14:43
(Link)
īstais ir visu nakti izmērcēts etiķī, ap sešiem no rīta izmakšķerēts no burkas un cepts uz mirstošā ugunskura oglēm, tad apnikts un apēsts pusjēls.
From:[info]unpy
Date:22. Jūnijs 2012 - 14:48
(Link)
Tieši tā!
[User Picture]
From:[info]mako
Date:22. Jūnijs 2012 - 14:59
(Link)
Sagriež sliktu cūkgaļu ar cīpslām un taukiem gabalos (noteikti ne karbonādi vai liesumu - dārgi). Sagriež sīpolus ripiņās. Sataisa marinādi - sāls, drusku cukura, daži pipari, lauru lapas, etiķis, ūdens - tā, lai pieliekot mēli drusku sāļi skāba. Ne tīrs etiķis, tā lai iedzerot karotīti jānoskurinās, bet ne jābļauj.
Gaļu marinādē, slogu virsū.
Pēc 24 stundām cep uz pārāk karstām oglēm, dzēšot liesmas ar marinādi, starp gaļas gabaliņiem uzver sīpolu ripiņas, kas eleganti apogļojas.
Jā, un ēd ar tomātu mērci un baltmaizi, nekāda kečupa.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:06
(Link)
jā, pareizi, cīpslaini tauki, tas ir obligāts pasākums.

Tāpat arī grilētie dārzeņi (apogļojušies sīpoli, tobiš)
[User Picture]
From:[info]mako
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:08
(Link)
Starp citu - no kruta liesuma šašliks sanāk sauss un negaršīgs, IMHO. Taukus vajag.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:15
(Link)
Gaumes jautājums. Es, personīgi, labprāt ēdu sausu gaļu.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:14
(Link)
ak, un ja vēl duļķaina ļerga no trīslitrenes dibena vai arī kautkas kāda atbaidoša žurga, ko kāds galīgi sašķiebies vīrelis ir stādījis priekšā kā riktīgo mājās darināto miestiņu, kuru piedienas augstu slavēt, lai gan nekas pretīgāks savu mūžu nav dzerts - tad Jāņi ir atzīmēti kā piedienas!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:10
(Link)
īstā padomjlaiku recepte ir bez etiķa. Tikai gaļa, pipari un sīpoli. Pipari svaigi malti vai pat graudiņos. sīpolu daudz (tāpēc arī etiķis nav vajadzīgs, jo daudzie sīpoli "izvelk" visas suliņas)
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:28
(Link)
Fūūūū, es jau nobijos, ka viens tāds alternatīvais.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:54

(Link)
Hi5! etiķi lej tikai negodīgi pārdevēji veikalos, lai iemarinētu pārāk ilgi pastāvējušo gaļu (nokillotu mikroorganismus un padarītu žuvumiņu mīkstāku)...
[User Picture]
From:[info]nova
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:22
(Link)
es tādu vidusvariantu ar etiķi varu piedāvāt, kurš savlaik piekopts padomju Armēnijā - kad gaļu samet spainī, un vīrs atloka piedurknes, bet sieva met spainī zaļumus, sāli, sīpolus, lej no trīslitrenes tomātu sulu un no pudeles - etiķi, bet vīrs to visu mīca, sieva lej un ber, bet vīrs mīca, un tā, kamēr izjevielas cauri un gaļa uzpūtusies balta, bet vīram pauti putās.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:23

P.S.

(Link)
Nēēēēēēnormāli garšīgs! mēs šito pēdējo reizi 2003.jā laikam izveicām
[User Picture]
From:[info]milda
Date:22. Jūnijs 2012 - 15:28
(Link)
īstu šašļiku iemarinē un cep vīrietis. tad ir pilnīgi cits smeķis. mandomāt, ja sieviete sāk ņemties ar šašļika gaļu, tad nekas labs tur sanākt nevar. ;))