Šašliks |
[22. Jun 2012|14:41] |
|
|
|
Comments: |
| From: | mako |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 14:59 |
---|
| | | (Link) |
|
Sagriež sliktu cūkgaļu ar cīpslām un taukiem gabalos (noteikti ne karbonādi vai liesumu - dārgi). Sagriež sīpolus ripiņās. Sataisa marinādi - sāls, drusku cukura, daži pipari, lauru lapas, etiķis, ūdens - tā, lai pieliekot mēli drusku sāļi skāba. Ne tīrs etiķis, tā lai iedzerot karotīti jānoskurinās, bet ne jābļauj. Gaļu marinādē, slogu virsū. Pēc 24 stundām cep uz pārāk karstām oglēm, dzēšot liesmas ar marinādi, starp gaļas gabaliņiem uzver sīpolu ripiņas, kas eleganti apogļojas. Jā, un ēd ar tomātu mērci un baltmaizi, nekāda kečupa.
jā, pareizi, cīpslaini tauki, tas ir obligāts pasākums.
Tāpat arī grilētie dārzeņi (apogļojušies sīpoli, tobiš)
| From: | mako |
Date: | 22. Jūnijs 2012 - 15:08 |
---|
| | | (Link) |
|
Starp citu - no kruta liesuma šašliks sanāk sauss un negaršīgs, IMHO. Taukus vajag.
Gaumes jautājums. Es, personīgi, labprāt ēdu sausu gaļu.
ak, un ja vēl duļķaina ļerga no trīslitrenes dibena vai arī kautkas kāda atbaidoša žurga, ko kāds galīgi sašķiebies vīrelis ir stādījis priekšā kā riktīgo mājās darināto miestiņu, kuru piedienas augstu slavēt, lai gan nekas pretīgāks savu mūžu nav dzerts - tad Jāņi ir atzīmēti kā piedienas! | |