Comments: |
| From: | str |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 11:36 |
---|
| | | (Link) |
|
-biezzupa ar kartupeļiem un kausēto sieru -sacepts vnk cepenē gabalos ar muskatriekstu un sk.krējumu -kekss -var likt rauga mīklā -ķirbju pīrāgs , kur pamatnē ir smilšu mīkla
| From: | str |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 11:43 |
---|
| | | (Link) |
|
es sev vēl taisīju kokčiku- ķirbis+dzērvenes+medus
Es pagaršoju tīru sulu - emmm... neteikšu, ka kļuva par manu iecienītāko dzērienu, bet, ja piespiestu klāt apelsīnus, tad gan varētu aiziet. :)
kirbis plus aabols sula arii ir labi, arii veel plus burkaans kirbju sula ir NEJEEGAA veseliiga
Izspiedu arī sulu - pieliku pāris apelsīnu un dzērvenes ar medu. Kkā neiet iekšā, bet sīcei gan baigi garšo. :)
Keksa recepti, lūc, lūc! Ceptu gan nevaru iedomāties... brrrr...
| From: | str |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 11:53 |
---|
| | | (Link) |
|
sarīvē ķirbi+ liek visu kā keksam parastajam, tik bik vairāk miltu. es vienreiz ai slinkuma vispār iejaucu sausajā maisījumā- i labi bij / visi pagalma sīkie norija 5 min:)
| From: | str |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 11:56 |
---|
| | | (Link) |
|
tnx, noderēs. Es gan gribēju dzirdēt, kas kuram personīgi ir izdevies un ko iesaka, lai būtu, ko vainot, ja neēdams. :D
| From: | str |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 11:58 |
---|
| | | (Link) |
|
tas jau skaidrsPPP. es lieku visos sautējumos
Atdod man kādu pusi :) Izcep pankūkas(receptes gan nav, jo visu pēc izjūtas gatavoju, tātad, enivej, nebūs , ko vainot :D ), var likt klāt visādiem sacepumiem, tikai jāuzmanās, jo viņš ātri šķīst un ir tāds paslapjš. Bet, ja šis liels, bez konservēšanas būs grūti, jo uzgriezts ātri bojājas, pat ja katru dienu ķirbi ēdīsi, neapēdīsi tik ātri, a saldēt nav košers.
Pagājušā gadā savārīju biezenī un to tad sasaldēju. Sīcei izbaroju, bet šogad gribās kaut ko priekš pašiem sadarīt - veselīgs tak galu galā! Man drīzumā vēl viens ienāksies, ja esi ar mieru kkur Bērnu Pasaules rajonā savākt, tad padalītos kkad nākamnedēļ ap trešdienu.
| From: | tvarj |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 13:46 |
---|
| | Wap | (Link) |
|
Man bērnībā deva mannā putru ar ķirbi :)
| From: | krii |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 15:38 |
---|
| | | (Link) |
|
Biezzupa. Man nav īstas receptes, bet ir daži ieradumi kas līdz šim ataisnojušies. Un tātad - savāra katliņā dārzeņus (burkānus, puķkāpostus, papriku - nevēlamo svītrot), kā pēdējo pievieno neliels gabaliņos sagrieztu ķirbja šķēli. Kamēr viss turpina vārīties, piemet sāli un garšvielas pēc noskaņojuma. Ja liek klāt kariju, rezultātu var prezentēt kā ajūrvēdiskās virtuves sasniegumu.:) Pēc tam visu sablenderē, lejot klāt saldu krējumu (ja grib treknāku) vai kausēto sieru (ja grib liesāku). Pasniedz siltu. Var uzkaisīt pa virsu smalki sarīvētu cietu sieru. Var rotāt ar pētersīļa vai bazilika lapiņām.
Ko tamlīdzīgu uztaisīju, dikti labs sanāca. :)
Ķirbju biezzupa, kas nevar neizdoties - katliņā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu un rupji sarīvētus burkānus, kad tie kļuvuši pamīksti - gāž klāt rupji sarīvētu ķirbi. Attiecības pēc izjūtas, bet varētu būt apmēram 1:4 ķirbja labā. Sautē, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas un sāk izšķīst; ja liekas par biezu - pielej karstu ūdeni. Beigās pievieno vienu buljona kubiņu un apmēram puspaciņu kausētā siera, sablenderē. Var arī neblenderēt, ja nav ar ko. Zupa sanāk ļoti biezas konsistences, jāēd, protams, ar grauzdiņiem. Vēl es mēdzu taisīt ķirbju pīrāgu - apmēram pēc šīs receptes http://southernfood.about.com/od/pumpkinpies/r/bl30129a.htm, kā pamatni lieku bezrauga Tešlu.
Jā, es to zupu izvārīju, pieblenderēju vēl ķiploku bišķi un muskatriekstu pieliku. Sanāca ļooooooti ēdams. :)
| From: | lux_y |
Date: | 26. Oktobris 2009 - 00:04 |
---|
| | | (Link) |
|
ķirbji taču nav ēdami :) | |