|
24. Okt 2009|16:28 |
Ķirbju biezzupa, kas nevar neizdoties - katliņā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu un rupji sarīvētus burkānus, kad tie kļuvuši pamīksti - gāž klāt rupji sarīvētu ķirbi. Attiecības pēc izjūtas, bet varētu būt apmēram 1:4 ķirbja labā. Sautē, kamēr visas sastāvdaļas ir mīkstas un sāk izšķīst; ja liekas par biezu - pielej karstu ūdeni. Beigās pievieno vienu buljona kubiņu un apmēram puspaciņu kausētā siera, sablenderē. Var arī neblenderēt, ja nav ar ko. Zupa sanāk ļoti biezas konsistences, jāēd, protams, ar grauzdiņiem. Vēl es mēdzu taisīt ķirbju pīrāgu - apmēram pēc šīs receptes http://southernfood.about.com/od/pumpkinpies/r/bl30129a.htm, kā pamatni lieku bezrauga Tešlu. |
|