nxn ([info]nxn) rakstīja,
@ 2010-09-15 23:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:mana dzīve Vācijā

jocīgi
Vēl kas man te Vācijā jau no paša sākuma likās drusku jocīgi- ka cilvēki paēd, pieceļās no galda un aiztusē kkur tālāk istabā, neko nesakot. Līdz es, laikam Latvijas Institūta mājas lapā, izlasīju kā pasaidrojumu pie latviešu tradīcijām, ka pieņemts pateikties pēc maltītes. Apspriedos ar vīru, viņš arī no savas puses apgalvoja, ka viņam esot jocīgi, ka mēs ģimenē Latvijā katru reizi pasakamies, pie kam arī tas saka "paldies", kas maltīti gatavojis. man tas liekas jauki, ne tikai kā pateikšanās, bet ari kā zīme, ka esi paēdis un vairs nevēlies.
savu ģimeni esmu jau izdresējusi, bet nu par pārējiem- tur man laikam būs jāpieņem tā kā ir un jārāda pašai savs piemērs :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2010-09-16 01:04 (saite)
Jā. Lai cik tas nebūtu īpatnēji, bet man mūsu "paldies" vietā un varbūt ne ļoti liekas daudz simpātiskās par daudzu nāciju/tautu "kā tev iet". Tas tomēr ir forši, ja cilvēkam pasaki "paldies" par pēc iespējas vairākām lietām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nxn
2010-09-16 01:09 (saite)
citreiz atkal galējībās ar savu pateikšanos- piemēram, uz bērna dzimšanu caur radu radiem sasūtīja dāvanas. labi, vīrs uzreiz sazvanīja un pateicās, tak pēc tam pie tikšanās, kas nemaz tik drīzi nenotikās, vēlreiz bija jāpasakās un, kas pats trakākais šai sakarā, jāatcerās, kas tad no katra saņemts. jo tak paši apjautājas, ja neprotamies, kā tad tasuntas patika :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2010-09-16 10:57 (saite)
nu jaa, bet zini - man personiigi daavanu mekleeshana sagaadaa probleemas, man ir gruuti izdomaat, bet es censhos to dariit maksimaali labi un procesa laikaa domaaju par attieciigo personu intensiivi. un tad gribas zinaat vai dereeja vai ne. jo naakoshgad process atkaartosies :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nxn
2010-09-16 11:03 (saite)
ā, nu man vēl dāvanas bērnu draugiem nav aktuālas, ģimenē viss atrisināts vienkārši- dāvina naudu un kādu sīkumu, ja to zin, ka vajag un patiks :) līdz ar to bērna dzimšana bija bezmaz vai vienīgais tads gadījums pieredzē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2010-09-16 01:11 (saite)
Kā ar ciemiem - nav nākamajā dienā jāsazinās ar namatēvu/māti, lai vēlreiz pateiktu "paldies"?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nxn
2010-09-16 01:14 (saite)
nezinu, kā ir oficiāli pēc etiķetes te- ja esam pie ģimenes ciemojušies, tipa vīra vecākiem vai māsas, tad tsazvanoties pasakās vēlreiz, paklacojas, cik tad ilgi palikuši un tā. pie tālākiem radiem vai svešiem pasakās promejot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?