09 January 2006 @ 09:03 am
Ievērojāt?  
Diena, 09.01.2006.

Meklējam «Aivaru Lembergu»

Dienā ir saņemts raksts Vai prokuratūra un ministrs ņirgājas par pašvaldību? Kā raksta autors norādīts "Aivars Lembergs", kurš esot "Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs".

Pēdējā laika notikumi ļauj spriest, ka Ventspilī cilvēku personības noskaidrošanai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, turklāt bieži vien ir sarežģīti un laikietilpīgi noskaidrot saikni starp vārdiem un uzvārdiem, kas minēti oficiālos dokumentos, un fiziskajām būtnēm, kurām šie vārdi un uzvārdi ir juridiski piesaistīti. Ventspilī pat ir ieviesta prakse izsludināt konkursus, lai pārvarētu šo semiotisko atsvešinātību.

Dienai pagātnē jau ir bijis pamats šaubīties par "Aivara Lemberga" saistību ar rakstiem, kurus rotā šis vārds un uzvārds. Piemēram, 2005.gada pavasarī avīze saņēma divus "Aivara Lemberga" rakstus, kuru autors, kā bija redzams no rakstu elektroniskajām pasītēm, faktiski bija kāds Uldis izdevniecībā Mediju nams, kurai pieder Neatkarīgā Rīta Avīze.

Nevēloties atpalikt no ventspilnieku ieviestās skrupulozitātes, izdibinot citu ventspilnieku personības, vēl jo vairāk lietā, kas skar "Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju", Diena aicina "Aivaru Lembergu" ierasties Dienas redakcijā, Mūkusalas ielā 15, Rīgā, ar personību apliecinošu dokumentu un notariāli apstiprinātu raksta kopiju, lai apliecinātu, ka minētais raksts patiesi ir viņa sacerēts.

Ierašanos lūdzam laikus pieteikt, zvanot pa telefonu 706 3101.
 
 
( Post a new comment )
efix[info]efix on January 9th, 2006 - 09:28 am
reeciigi :D
(Reply) (Link)
x-ƒ[info]x_f on January 9th, 2006 - 10:09 am
A ko? Viss godīgi.
(Reply) (Link)
tas ir absurds[info]mazeltov on January 9th, 2006 - 10:34 am
Nezinu, kā ir tagad, bet agrāk, pirms kādiem diviem gadiem, vietējie Lembergu makten cienīja, kruts vecis un tā, neskatoties ne uz to, ka viņš, bruģējot Lemburgu, pāris zelta krāsas bruģakmeņus ir savā (sievas) bankas kontā iemūrējis vai miljonus no kāda drauga saņēmis :-). Bet viņš kaut kā patīk cilvēkiem tik un tā. Atceros kā šodien, viņš bija atnācis uz augstskolu un uz šo pasākumu ieradās arī pilsētas ļauži ne tikai studenti. Un tad viens onkulis piecēlās un sāka Lembergu visādi lielīt, tā, no sirds un no rajona. Un man šitais mazais čigānzēns kaut kā arī simpatizē tomēr. Un, ja paraksta vēstuli, tad personas kods nav vajadzīgs, bet iesniegumā par pieņemšanu darbā gan ir jānorāda savs personas kods. Te Lembergam ir vairāk taisnības nekā "Dienai".
(Reply) (Link)
Nebīsties nakts, jo tai ir jau rītausma seglos[info]prtg on January 9th, 2006 - 01:29 pm
Njā, "Diena" tāda maziski sīkumaina palikusi. Varēja akurāt smalkāk paironizēt. Bet priekš tam jau mums ir pārītis citu izdevumu.
(Reply) (Link)