una chica mala ([info]noamii) rakstīja,
@ 2005-02-09 12:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:slinkums mani tur aiz matiem
Mūzika:Bjork - All Is Full Of Love

Pašvaldību Vēlēšanas un Politiskā Apātija

Esmu paņēmusi brīvdienu uz šoka pamata un nodarbojos ar partiju vēlešanu programmu apskatu un  kandidātu sarakstiem. Jau kādu nedēļu jūtu uz sevi izdarītu spiedienu, bet, nekā nebija, es savu balsi neiemainīšu pret iespēju tapt vestai uz skolu siltā mašīnā. :)Un lai jau manā sabiedriskā transporta hierarhijā nekas nemainās, man viens pīpis. SDS sola novērst etnisko sašķeltību un iedzīvotāju polarizāciju bagātajos un nabagajos, Latvijas Ceļš piesola segt pusi kredīta mājokļa iegādei pēc trešā bērna piedzimšanas. Visaizkustinošākais ir Jaunā Laika garadarbs ar apņemšanos '' neizšķiest nodokļu naudu birokrātu galma izpriecās un savu mundieri spodrinošās reklāmas kampaņās''. Es runāju bez ironijas. Vakar satiku galēji apolitisku cilvēku, tipisku margināli, kurš nekad mūžā savos 20+n gados nav atdevis nevienu savu balsi Latvijas labā un kurš domā, ka Tautas Partija ir tas pats, kas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un droši vien būtu arī painteresējies, kad tad beidzot Latvija iestāsies NATO, ja mēs parunātu kādu brīsniņu ilgāk. Labi vēl, ka viņš ir tikai marginālis, bet ne mūžīgais vaimanātājs. Uz paplātes mums neko nepienesīs, esam tomēr demokrātiska sabiedrība. Es esmu ar mieru iesaistīties.

UN jūs?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]guntrinna
2005-02-09 17:10 (saite)
manuprāt, 90.to gadu sākumā LC bija politiskā elite.
Hanza jau gluži nē, bet vēl var minēt 1817. un 1918. gada cara izdotos zemnieku brīvlaišanas likumus Kurzemē un Vidzemē. Bez zemnieku un strādnieku ''pašnoteikšanās'', Latvija nebūtu ieguvusi neatkarību. To, ka 1905. gada revolūcijai ir tieša cēloņsakarība ar 1918. gada unikālajiem notikumiem, neizdomāju es. Vēsture ir pilna ar cēloņiem un sekām. Nekas nenotiek tāpat vien.
Mums vajadzētu padiskutēt par politiku kādreiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noamii
2005-02-09 17:23 (saite)
nu tad jau Tev būtu jāzin, ka ir nepareizi uzskatīt, ka tkai šie iemesli izraisīja 1918. gada notikumus. Pilnīgi nepareizi. Tas ir vispārzināms. Nu būtu tā brīvlaišana - nu un? ? ? nekas neturpinātos. Ir nepareizi tieši proklamēšanas sakarā nosaukt vienu notikumu kā cēloni. Tad nu ir droši :)
:) labi, ziepene sākās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]guntrinna
2005-02-09 17:30 (saite)
blje, tu ar savām ziepenēm.. :DD
Es nevienu brīdi netiku minējusi, ka tikai šie divi bija tie notikumi, kas veicināja 1918. gada notikumus. Nedrīkst aizmirst arī 1917. gada Krievijas oktobra sociālistisko revolūciju un citus faktorus. Protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]noamii
2005-02-09 17:25 (saite)
tad kas tavuprāt ir politiskā elite?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]guntrinna
2005-02-09 17:38 (saite)
uz To, ka LC 5. Saeimas vēlēšanās bija politiskā elite, norāda tas, ka tajā apvienojās lielākā daļa Tautas Frontes redzamāko aktīvistu un tā ieguva, precīzi nepateikšu cik, bet nebija tālu līdz 50 mandātiem.
Mums būtu ļoti interesanti diskutēt, jo mums universitātē māca divas dažādas izpratnes par lietām. Piemēram, mums konstitucionālajās tiesībās stāstīja, ka politologi par konstitūcijas definīciju pieņem to, ka konstitūcija ir politisko spēku kompromisa dokuments. Mums māca, ka konstitūcija ir valsts pamatlikums ar augstāko juridisko spēku, tālāk nosaucot visas tās pazīmes un funkcijas.
Ir taču atšķirība, vai ne? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noamii
2005-02-09 18:07 (saite)
nē, mums māca saskatīt atšķirības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?