porcelāna lellīte [userpic]

kārums

7. Februāris 2013 (15:18)
skan: placebo

man ir milti, olas, āboli, rozīnes, žāvētas plūmes, cepamais pulveris, garšvielas, cukurs, eļļa
ir kāda jēdzīga recepte, kas pilnīgi droši izdotos, ja gribas izcept ko garšīgu?
(pēdējā laikā ne vienmēr sanāk perfekti gatavot, negribētos produktus izķirnīt un apvainoties uz rezultātu. kaut ko nedaudz varu piepirkt klāt) foršo rabarberu šalotes recepti slinkums meklēt un gribas ko keksveidīgu
m?

Comments

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 7. Februāris 2013, 15:28

ja ar āboliem:
MĪKLAI:
1,5 glāze cukurs
2 gab. olas
0,5 l kefīrs
1 tējk. soda (nedzesēt)
3 glāzes milti
1 kg āboli (var vairāk:)
KRĒMAM:
1 glāze skāba krējuma
o.5 glāzes cukurs
PAGATAVOŠANA:
1) uztaisīt miklu un atstāt uz galda uz 30 minūtēm,
2) cept 30-40 minūtes (200 grādi),
3) kad būs gatavs, uzsmērēt krēmu,
4) ielikt atpakaļ uz 2-5 minūtēm,
5) pievienot kanēli.
ja keksu "Braunijs":
2 gab. olas,
1 glāze miltu,
1,5 glāzes cukura,
1,5 tējk. soda dzesēta ar citronu
2 ēd. k. Kakao pulvera
200 gr. skāba krējuma
var uzjaukt otru tādu pašu daļu bez kakao un pannā lej vispirms brūno daļu, tad balto pa virsu un sanāk 2 krāsaisn kekes - mitrs un garšīgs.
žāvētos augļus baltajā daļā iekšā un vispār mmmm būs

abās versijās, lai uzpūstos, vajag sodu ar citrona sulu, ko aizvieto cepamais pulversi, tikai nezinu, cik daudz tādu jāber - neizmantoju

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Februāris 2013, 15:32

cik liela tev cepamā forma? man ir tikai standarta apaļā ar noņemamu malu, man laikam sanāks plakans un tievs

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 7. Februāris 2013, 15:35

pirmā recepte domāta uz lielo krāsns paplāti - noteikti būtu jāgatavo puse no receptē paredzamās masas. otrajai būs kā reizi ļoti labi dubultajai masai apaļā ar noņemamo malu

sodu gan pietiks ar vienu līdzenu tējkaroti uz vienu masas daļu - jāpalabo recepte :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Februāris 2013, 16:09

brauniju cep 200' cik minūtes?

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 7. Februāris 2013, 16:28

skatoties, cik laba krāsns un cik vienmērīgi cep - sāk ar 200' un tad atkarībā no tā cik ātri augša paliek brūnīga, bet vidus gatavs/negatavs, samazina līdz 175' vai pat 150'

ideālā gadījumā 200' apmēram 25-30min., ja pie 25min. Tev vēl vidus jēls (nav jābaksa, pakrati, ja vidus ļurājās, tātad jēls, neļurājas - bakstam), samazini temperatūru vai pēc 5min. ņemam ārā - uz jūtām.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Februāris 2013, 15:52

cepamais pulveris ir citronskābe:soda 1:1

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 7. Februāris 2013, 16:32

kaut ko par šito tēmu http://poppytalk.blogspot.com/2010/11/loafing-around-cranberry-citrus-walnut.html

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 7. Februāris 2013, 18:28

gaidu infu, kās sanāca ;)

8 Lasīt komentārus piebilst