7. Februāris 2013
ja ar āboliem:
MĪKLAI:
1,5 glāze cukurs
2 gab. olas
0,5 l kefīrs
1 tējk. soda (nedzesēt)
3 glāzes milti
1 kg āboli (var vairāk:)
KRĒMAM:
1 glāze skāba krējuma
o.5 glāzes cukurs
PAGATAVOŠANA:
1) uztaisīt miklu un atstāt uz galda uz 30 minūtēm,
2) cept 30-40 minūtes (200 grādi),
3) kad būs gatavs, uzsmērēt krēmu,
4) ielikt atpakaļ uz 2-5 minūtēm,
5) pievienot kanēli.
ja keksu "Braunijs":
2 gab. olas,
1 glāze miltu,
1,5 glāzes cukura,
1,5 tējk. soda dzesēta ar citronu
2 ēd. k. Kakao pulvera
200 gr. skāba krējuma
var uzjaukt otru tādu pašu daļu bez kakao un pannā lej vispirms brūno daļu, tad balto pa virsu un sanāk 2 krāsaisn kekes - mitrs un garšīgs.
žāvētos augļus baltajā daļā iekšā un vispār mmmm būs
abās versijās, lai uzpūstos, vajag sodu ar citrona sulu, ko aizvieto cepamais pulversi, tikai nezinu, cik daudz tādu jāber - neizmantoju