porcelāna lellīte [userpic]

2. Jūnijs 2021 (10:25)

Māsas (un brāļi) kulinārijas mākslās!

Ja nu kādam tāpat kā man uznāk sezonālais rabarberu trakums, tad varu brīdināt. Septiņi kilogrami - tas ir daudz! Ļoti daudz. Pat ja pa lēto.

Comments

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 2. Jūnijs 2021, 16:19

õ, paldies, es zinu, ko darīšu nākamajās dienās, kad dzīvošu dārzā. :D
Klau, papildjautājums. Lasīju citos komentāros par rabarberu atsulošanu ar cukura palīdzību. Man ar šo maz pieredzes. Vienā plātsmaižu receptē ir, bet es droši vien neperformēju tā, kā vajadzētu. Rabarberus apber ar cukuru, kādu laiku patur, tad to šķidrumu izmanto citur? Vai gāž turpat, mīklā/ pa virsu? Un vai rabarberiem pēc tam liek extra cukuru saldumam? Vai tamie ir labi tāpat, sacukurojušies un atsulojušies?

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 2. Jūnijs 2021, 16:53

Rabarbus sagriež, bagātīgi nober ar cukuru, atstāj. Pēc tam nolej SĪRUPU, taisa dzērienu vai novāra un lej burkās. Palikušos gabaliņus izmanto tad tais plātsmaizēs, zefīros utt.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Jūnijs 2021, 17:25

tas sīrups baigi labs ir klāt visādiem vasaras dzērieniem. nu tur ledus/saules tēja ar sīrupu, no tā var vārīt kompotu vai ķīseli vai debessmannu (piesviežot kādu augli vai ogu, jo pats par sevi bieži ir pliekans), var kopā ar piparmētrām aukstajā vai karstajā dzērienā, var sasaldēt ledus kubiņos un likt iekšā dzērienā, ja nav slinkums, var ilgi karsēt lai iztvaino, tad labāka garša un sīrupīgāks (man parasti besis ņemties)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Jūnijs 2021, 17:29

un seko līdzi, lai ēd tikai kātu, tās daļas, kas pie lapas vai pie zemes jānogriež nost, tur vairāk skābeņskābes. nu, un tikai līdz Jāņiem, tāpat kā ar skābenēm. neļauj izziedēt, jo tad vairs nevar ēst (lai gan smuks, protams)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Jūnijs 2021, 17:33

un vispār jau rabarberam pietiek ar nomizošanu, ja ir cukurtrauks vai putukrējums, kur pamērcēt :D

9 Lasīt komentārus piebilst