porcelāna lellīte [userpic]

29. Aprīlis 2020 (20:58)

Nospļāvos un izņēmu sirņikiem sasaldēto biezpienu un tagad vāru ķīseļa katlu, vismaz drusciņ rītdienai būšu gatava

Comments

Posted by: Scorpse ([info]scorpse)
Posted at: 29. Aprīlis 2020, 22:29

What what what?? Es, plaša spektra saldēšanas entuziasts, tagad uzzinu, ka saldē biezpienu?! Stāsti! Kāds biezpiens, kā uzvedas, sen tā dari, visi dzīvi un pie pilna saprāta?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Aprīlis 2020, 22:46

Ja neapēdas laicīgi, tad jā. Svaigā veidā neesmu mēģinājusi ēst, parasti ir drusku fermentējies, nospaida lieko mitrumu ja recepte prasa, ja ne, taisa sirņikus, biezpiena pankūkas vai pončikus. Domāju, ka var arī sacepumu u.tml. Esmu saldējusi arī mājas biezpienu, mazās 250 g paciņas diez vai derēs, tas jau tāpat ļoti slapjš, mums parasti ir tas lielais garšīgais leišu, tāds sablīvēts un sauss Žemaitijas?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Aprīlis 2020, 22:47

Tā kā mums te mazizmēra cilvēki, mēs to ar trekno, lieso laikam neesmu saldējusi

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 29. Aprīlis 2020, 23:12

Esmu no tāda jāņu sieru sējusi, viss izdevās :)

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 30. Aprīlis 2020, 08:27

es aizvien brīnos. cik daudz visu ko mums te ciba saldē. es gan tik ledu un zaļumus.

5 Lasīt komentārus piebilst