porcelāna lellīte [userpic]

23. Marts 2017 (13:26)

ir pienākusi tā diena, kad es beidzot esmu sākusi nodarboties ar tādām muļķībām kā ēdamkarotes apjoma ķirbja tvaicēšana. sietiņā, jo tvaicējamā trauka vai tml. man nav
kas būs tālāk?

Comments

Posted by: svesinieks ([info]svesinieks)
Posted at: 23. Marts 2017, 14:05

Heh...

Būtu neveikli, ja kāds atrastu apdedzinātu ēdamkaroti, kas domāta ķibrja tvaicēšanai (lai ko tas nozīmē) un nodomātu, ka tam ir kāda saistība ar neveslīgiem vielu lietošanas paradumiem.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 23. Marts 2017, 16:03

Sietiņā tvaicē, ne ēdamkarotē :D

Sietiņu ar bišku ķirbja uzkabina virs trauciņa, kurā ir ūdens, ūdens vārās, nekam tur nevajadzētu apdegt.


Strp citu, ja ir cepeškrāsns, tad tieši ķirbi vienkāršāk iemest tur, gabalos, uz pannas. pēc tam no tiem gabaliem izgrebt mīksto daļu klipmām, pārējais lielākiem cilvēkiem (ar olīveļļu, sāli, pipariem vai kādām citām garšvielām).
Bet tas tā, nepareizajām mātēm, kas nebaidās arī pirmajā piebarojumā kādu garšvielu bebsim trāpīt.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 23. Marts 2017, 16:09

Kā var uzzināt Cālī, pareizās mātes arī nākamajai dienai neko ledusskapī neglabā, jo "vai tad tu pati ēstu otrreiz uzsildītu ēdienu?!" (emm, jā?) "sildot taču vitamīni pazūd!!!" (par ūdens peldi neko neesi dzirdējusi?) u.t.t.
Es šitos tvaicējamos dārzeņus visus taisīju pavairāk un tad pa gabaliņiem saldētavā, nākamās dienas porciju - lecskapī. Tvaicēju tāpat sietiņā, priekš kam aparāts, ja visa ģimene neēd tvaicētu.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 23. Marts 2017, 16:18

es pieturējos pie 'bēbjēdiens nav inde' stratēģijas. Bet tāpat, jā, pēc pagatavošanas un lielo paēšanas dienas-divu devu atstāju lecskapī un pat nesildīju pēc tam.


Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Marts 2017, 17:16

nu, es vienu klimpu jau aizvainoju ar siltu ķirbi. baidos pat iedomāties kas būtu, ja dotu aukstu :D otra pagaidām vēl guļ un nezin kas viņu sagaida :D

es neuzskatu, ka garšvielas ir inde, bet šobrīd galīgi nav spēka eksperimentēt, es gribu atrast kaut ko jebko vienu ko ēd abas un uz pāris mēnešiem aizmirst par šo čakaru

Posted by: sajūtu cilvēks ([info]vacatio)
Posted at: 25. Marts 2017, 09:36

Sietiņus var nopirkt.

6 Lasīt komentārus piebilst