porcelāna lellīte [userpic]

kaimiņi

2. Februāris 2016 (12:24)

tātad ciba, kas esi gudra un zini visu, man vajag padomu. ir mums vienam no augšējiem kaimiņiem ļoti skaļš virtuves kombains. vai mikseris. vai kas tāds, kas ir virtuvē, tiek lietots reti, bet regulāri un taisa tādu troksni kā urbis. man netraucē. bet, spriežot pēc notikumu attīstības, drīz sāks traucēt apakšējiem kaimiņiem.
aizvakar mums atkal bija gadījums: kaut kur augstāk, šķiet ka ne tieši virs mums, deviņos vakarā klapēja karbonādes. gan jau kāds atnācis no darba un gribēja kārtīgi paēst. so what. nav taču privātmāja vai ne. kā reiz tā bija tā diena, kurā džuniors gulēt aizgāja pirms astoņiem. pieliku pie krūts, turēju klēpī, midzināju, nomierinājās bērniņš, gandrīz jau bija labi un tad bam! iesaistās apakšējie. skaļi dauzot pa radiatoriem jo tas taču ir tik loģiski. bērns izkaucās, bērns pamodās un knapi ar grūtībām visi aizgājām gulēt ap vienpadsmitiem. GV neizturēja un uzrakstīja mīlestības vēstuli.

bet man šis riebjas. es negribu dzīvot bailēs, kas sažņaudz iekšas katru reizi, kad kartupeļu tirgotāji zvana pie durvīm. katru reizi, kad bērns kaut ko dauza pret grīdu vai braucina mašīnītes vai vienkārši ir bērns. nevajag pat būt bērnam, man pašai šad tad kaut kas nopietni no rokām izveļas un blīkšķ pa visu māju un kaimiņu dzīvokļiem. es negribu dzīvot bailēs, ka man uzsūtīs socdienestu jo bērns ir bērns un dažreiz raud vai dzīvokļa īpašnieci kura (es ceru) ir laimīgā neziņā.
es gan nesaprotu ko darīt. skaisti noformēt ausu aizbāžņus un nervu zāles vai bladarjāņa tējiņu nez vai būtu prātīgi, ja izskatās ka tur cilvēkam tiešām ar nerviem kaut kas nav kārtībā.
oh, life, y u so complicated. a kādēļ par šito skolā neko nemāca?

Comments

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 12:51

varbūt cilvēkam darba grafiks tāds, ka jāceļas 4 - 5 no rīta?
Pret būkškiem labi līdz grīdas segums.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:01

to es saprotu, bet man nav pieņemama tā radiatoru dauzīšana. no tā jau cieš visi deviņi stāvi. un es īsti nesaprotu kādēļ nevar uznākt, piezvanīt un pateikt, nevis tik traki jādauzās. es reāli nedauzīju pretī jo mēģināju mierināt bērnu. bet gribējās. zinu, nepieauguša cilvēka reakcija a ko darīt

jo mēs esam ņēmuši vērā viņas ieteikumus, bērns mašīnītes nebraucina ne agri no rīta, ne vēlu vakarā un kamēr neguļ, ja citi varētu gulēt, arī neļaujam uz grīdas mest koka klučus u.tml. nemaz nerunājot par iespējamu radiatoru dauzīšanu jo tas ir jautri. bet bērns ir bērns. un es atsakos savu bērnu iebaidīt un kušināt jo kādam var traucēt. vai rāt, ja viņš sāk kliegt, jo grib turpināt mazgāties, bet es ņemu ārā no vannas. ka tikai kaimiņi nesastresojas

karoče riebjas man tā situācija.

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:08

Tu nevari iedomāties par kādu nervu kamolu biju pārvērtusies, kad augša ievācās divas "jautras" meitenes. O.k. Vācija tas ir savādāk, te klusas stundas noteiktas ar likumu un ja kas, tad vari saukt policiju.

Dauzīja pa radiatoriem, jo varbūt jau bija gultā, laidās miegā un slinkums celties, vilkt halātu un iet kārtējo reizi skaidroties.
Tā dauzīšana varbūt ir arī kā signāls "hallo, jau atkal ir par skaļu, davaj, lūdzu, klusāk" - ar domu, ka paši nenojaušat, ka radāt lielu troksni. Neies taču katru reizi zvanīt pie durvīm.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:19

mums arī ir noteiktas klusās stundas. 23-07. un urbšana darba dienās 9-18, ja nekļūdos, par pārbūves un remontdarbiem jāizņem būvatļauja

liela daļa no beša ir tādēļ, ka skan pa ventilāciju. citreiz vannasistabā var dzirdēt ko runā cilvēki ne tieši virs mums, ne tieši apakšā. virtuvē tāpat. tad nu tu vari iedomāties kā ir ar karbonāžu klapēšanu (GV vienmēr klapējot zem dēlīša liek dvieli un ar visu to ir skaļi jau mums pašiem)

turklāt tas pat neizklausījās pēc signāla. tā bija kaut kāda atriebīga sihošana

es saprotu, ka paši var nedzirdēt troksni, meni visvairāk bezī ka es tiešām cenšos sadarboties, mums te iespēju robežās visas skaļās spēles 9-21, bet es negrasos slāpēt viņa dzīvesprieku skaļi runāt vai šad tad paskriet kaut kāda absurda līdzpilsoņu mīļā miera labad

karoče jāiet dzīvot meža vīdū, privētmājā bez kaimiņiem. nu un, ka jākurina un jāšķūrē sniegs :D

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:27

nuuuu 23:00 tas ir ļoti vēls. Šeit visi lielie trokšņi līdz 20:00 (veļas mašīnas, putekļu sūcēji, kombaini un t.t.), līdz 22:00 mierīgā vakara režīmā, pēc 22:00 nakts miers. Un man tas liekas pareizi:) Zinu, ar ko varu rēķināties, un palieku traka, ja tas tā nav.
Man te tieši tas pats. Naktis dzirdu kā aiz sienas purkškina tantuks. Priecājos, ka viņa ir puskurla un daudz ko nedzird. Tantuks apzinoties savu puskurlumu TV skatās ar austiņā un durvju zvanu aprīkojusi ar gaismas elementiem. Kā Tu augstāk raksti - sadarbojas. Bet ja gadās tādas kuces, kas man bija augšā, kuras 23:00 izdomā lēkāt pa jogas bumbu, naktīs ballītes ar skaļu mūziku, pudeļu un glāžu gāšanos, tad tu spēj tik domāt, kur dabūt ķieģeli.

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:28

ā, un kad man bija gripa, tad godavārds apdomāju, vai koridorā neizkārt atvainošanās vēstuli, par to, ka naktīs ar savu kāsu neļauju gulēt pusmājai:)

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 2. Februāris 2016, 18:11
vvz

Starp citu, šai kundzei dzīvoklī dzīvo vecāka māte ar veselības problēmām (iespējams tas ir nervozitātes cēlonis), kura savā istabā diezgan skaļi klausās televizoru, arī pēc pusnakts. Tāpat viņām ir kaķītis, kurš dzīvojas pa kāpņu telpu, kamēr viņu neielaiž dzīvoklī, it kā tīrīgs, bet kaķu urīna smaka tāpat šad tad pavīd.
Bet tās jau ir nianses, kuras netiek ņemtas vērā, kad uznāk kašķis.

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 2. Februāris 2016, 13:41

Es pirms gadiem arī iegadījos līdzīgā situācijā ar trakiem kaimiņiem apakšstāvā. Situāciju atrisināju, pārceļoties. Vecus un dullus nepārmācīsi.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 2. Februāris 2016, 14:00
taisni kā es

varbūt tā arī kundzei pateikt, ka dauzīt pa radiātoriem nav labais stils
bet dzirdamība jums tiešm ir visai liela... un ne jau tu tos paneļus vari ar izolāciju aplikt.

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 2. Februāris 2016, 18:08
vvz

Uzrakstīju, jo runāt īsti nav jēgas.
Patiecu paldies, par bērna pamodināšanu, informēju, ka karbonādes dauza augšējie kaimiņi un, ka pie regulāras radiatoru dauzīšanas, varam ar šiem pašiem kaimiņiem kooperēties RPP iesnieguma rakstīšanā.

Šai pašai kundzei bija iebildumi par ratiņu uzbrauktuvi, pie tam no sērijas "Vai jums traucē? Nē, bet ja nu kādam..."

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 2. Februāris 2016, 18:13
taisni kā es

rakstiski patiešām ir saprātīgāk, vismaz liecība, ja kas :)

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 19:54
no komūnas "uzzinu pēdējais"

pieņemu, ka to jau sen "visi truši zin".. bet jūs ar neraatni pāris?!:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Februāris 2016, 20:22
Re: no komūnas "uzzinu pēdējais"

well.. mums ir kopīgs bērns :D
un neraate ar 1 n

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 20:41
Re: no komūnas "uzzinu pēdējais"

"..un neraate ar 1 n". Aaa, un tas arī vēl!?:))

Zinu, ka ļoti personisks jautājums, tāpēc drīkst neatbildēt, ja negribi, bet cik ilgi jau esat kopā?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Februāris 2016, 22:25
Re: no komūnas "uzzinu pēdējais"

:D bet tu neesi vienīgā. man cilvēki daudzreiz ir jautājuši vai es tiešām esmu nerātna. t.i. ja pirms tam neesam sapazinušies un sarokojušies

2g. meklēsi vecus jūsmīgus ierakstus? :D

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 2. Februāris 2016, 22:32
Re: no komūnas "uzzinu pēdējais"

Nē, nē, neko nemeklēšu:)
Man kaut kādi atmiņas uzplaiksnījumi (vai dziļi maldi), ka Tavs cienītais (pēc cibas ierakstiem), pirms gadiem 3 radīja brīva vīrieša iespaidu. Tāpēc jautāju:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Februāris 2016, 22:37
Re: no komūnas "uzzinu pēdējais"

nu tad viņš VĒL bija brīvs vīrietis /dēmoniski smiekli/

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 2. Februāris 2016, 14:46

Iedot mobilā nr., iespēja iedzīvoties mega terorā, bet vismaz lai ķer pēc trubas katru reizi, kad gribas iet pie radiatoriem.
lai gan labi, visi padomi ir lieki, man reiz komunalkā bija kaimiņiene, kas apgalvoja, ka manā istabā dzīvo 14 cilvēki, bet es maksājot tikai par sevi vienu, ka aiz manis vannā paliekot smiltis un tamlīdzīgi. Tur tikai stāvēt un brīnītes, nekādas cerības uz dialogu. Reizēm viņu redzu uz ielas, katru reizi ir milzīga vilkme plecā viņu pagrūst, izskatās pēc sīkas, trauslas, neaizsargātas vecenītes, bet kad tiek savā karaļvalstī, pīpē visās koplietošanas telpās, bļauj uz visiem trīsstāvīgajos reizēm no pilnīgi citas realitātes.

Posted by: Princese Zeltīte ([info]elina)
Posted at: 2. Februāris 2016, 16:01

mēs laikam dživojam vienā mājā :)

19 Lasīt komentārus piebilst