nekurlande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:31 pm: Man arvien biežāk nāk smiekli par kādu novērojumu. Un tas ir tāds - šķiet, ka daudzus vīriešus atgrūž sievietes, kas izturās kā viņi paši.
No turienes, manuprāt, aug kājas, piemēram, draugu zonai un visam kam citam.
Man pašai pēdējā laikā ir vairākas reizes atzīmēts puiciskums, nepieradinātība, rupjums,utt.
Tas mani ļoti iepriecina un uzjautrina.
Un būsim godīgi viens pret otru - kad mēs beigsim spēlēt to fakino teātri, kur sievietes spiež savas kājas augstpapēžu kurpēs un pīkst peļu balsīs?
Tas ir ļoti tālu no realitātes vairumā gadījumu. Vismaz no realitātes, kurā sieviete jūtas brīvi.
Bet teātris mums visiem patīk, oj kā patīk. Un tas ir tik mīlīgi.
Es applaudēju.

Comments

[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:March 9th, 2023 - 08:03 pm
(Link)
Man darbā strādā ap 40 sievietēm, no kurām tikai viena velk kurpes uz 4 cm papēža un staigā izlaistiem matiem, kleitās. Par augstpapēdenēm un peļu pīkstēšanu - redzēts tikai šovos.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:March 9th, 2023 - 08:28 pm
(Link)
Dabiskā atlase šo teātri noliek pie vietas. Labākie tēviņi izvēlēsies sievišķīgākās mātītes, pat ja tas būs tikai teātris. Tāpēc feminisma izrāde tik ļoti buksē bez mākslīga [at]balsta.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 09:42 am
(Link)
Labākie tēviņi?
Manos novērojumos cacas parasti izvēlas urlīgākie tēviņi, kas viņas vēlāk dauza.
Bet tādi laikam ir tie labo gēnu tēviņi un mātītes.
Ar sievišķību tam gan nav sakara. Špiļkas, apzināta pīkstēšana, botoksi un 'es neko pati nevaru izdarīt', manuprāt, ir kaut kas ļoti tāls no sievišķības.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:March 10th, 2023 - 10:40 am
(Link)
Protams, ka tas tā ir, cacas nav sievišķīkas, viņas izmanto pārspīlētu sievišķības karikatūru, lai piesaistītu labāko, kas iekritīs šajos cacas izliktajos tīklos, bet tie noteikti nebūs labākie tēviņi.

Nepiekrītu Tavam labāko tēviņu raksturojumam un arī pati diezgan nicīgi izsakies par urlām. Labākie neatļausies būt urlīgi ar sievietēm, kuras vēlas par savu bērnu mātēm.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 11:25 am
(Link)
Es saku tieši to pašu.

Vienkārši ironizēju par vārdu savienojumu 'labākie tēviņi'pēc visiem' īstu veču'stereotipiem mūsu sabiedrībā.
Nu, vismaz palasot simtiem interneta komentāru, šķiet, ka mūsu sabiedrība grib tādus 'īstos večus', kuri dauza savas dāmītes, jo viņas pašas uzprasījušās, viņi lepni laiž pa kreisi, bet galvenais, ka nes mājās mamutu.

Man šķiet, ka ir kaut kāda starpība starp sievietēm, kuras vīrietis vēlas par savas dzīves biedru, bērnu māti, tuvāko cilvēku, utt, no mākslīgām sievietēm, ar kurām gribas īslaicīgi, viegli pavadīt laiku. Un tas ir abpusēji.
Ilgtermiņa attiecībās, man šķiet, tie mākslīgie kankari vairs nav aktuāli.
Tur vajag arī kādu ar ko parunāt.
Ārējais 'skaistums', diemžēl, ātri zūd.

Daļa manas ģimenes pārstāv urlu kultūru.
(tas ir dvēseles stāvoklis).
Urlīgi viņi ir katrā dzīves jomā un arī, diemžēl, pret savu bērnu mātēm.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:March 10th, 2023 - 12:09 pm
(Link)
Runājot par sabiedrību, gribu piebilst, ka pati norādi daļas savas apkārtnes cilvēku stāvokli, bet uz manu apkārtni(sabiedrības daļu) tas neattiecas, attiecīgi, ja apzīmējumu "mūsu sabiedrība", ņem kā vidējo no manas un Tavas apkārtnes, tad rezultāts būs vidēji labs, ar atsevišķiem izņēmumiem uz abām pusēm, bet noteikti ne urlīgs.
Tālāk var skatīties, kas tādā vidēji labā sabiedrībā varētu skaitīties labie /labākie tēviņi un mātītes un atkal tie nebūs ne urlas, ne cacas, ar izņēmumiem. Tas būtu par sabiedrību.

Tālāku, vari arī neņemt vērā, jo to varēs klasificēt kā patriarhālu pamācīšanu. Tātad. Ir vērts savu uzmanību veltīt labākajiem, mācīties no labākajiem, censties līdzināties labākajiem, jo viņu piemērs darbojas, vismaz viņiem. Attiecas, gan uz labāko tēviņu, gan labāko mātīšu paraugiem.
Koncentrēšanās uz sliktajiem piemēriem var novest tikai pie sliktā, ar izņēmumiem protams, bet koncentrēšanās uz labajiem piemēriem noteikti dos labāku rezultātu.
From:[info]divas_zosis
Date:March 9th, 2023 - 08:55 pm
(Link)
Bveh kaut kāds.
[User Picture]
From:[info]resort
Date:March 9th, 2023 - 09:01 pm
(Link)
U go girl. Feminisms ftw. Nost ar patriarhiju. Nost ar vīriešiem sieviešu futbola komandās. Rupja balls viņiem visiem parādīs.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 10:23 am
(Link)
Bet zini, ar to balsi ir interesanti.
Savulaik žurnālistos radio runu mums mācīja tāds kungs, vārdā Dainis Morkāns un viņam bija tik iespaidīgs pedagoga talants (vai tehnika).
Pāris mēnešu laikā tās meitenes, kuras pīkstēja kā peles, vai bija uztaisījušas sev mega zemu balsi, runāja pilnīgi normālā balss tembrā, kas runu padarīja skaidru, saprotamu. Tā teikt, savās dabiskajās balsīs.
Man tas šķita brīnumaini.
Protams, daži vēlāk atgriezās pie sava pietēlotā balss tembra, bet tas pierādīja, ka netēlojot var ietaupīt spēkus.
Protams, bija arī meitenes ar dabiski spalgu balsi, bet tas ir kas cits. Viņš ātri uzķēra kurš feiko, kurš nē.

Man, kā gidam, jau uzreiz brīdināja, ka sievietēm šajā jomā maksā mazāk. Man vēl nāca smiekli par to. Nu kā, darbs ar ārzemniekiem, kuri var atļauties ceļot, 21.gs,utt. Bet vairāku gadu pieredze pierādīja, ka vairums sieviešu kolēģēm, ar izteikti spalgām balsīm un lielu centību, cilvēki maksāja mazāk nekā tām meitenēm, kas runāja zemāk, līdz ar to skaļāk un skaidrāk, un īpaši no ādas laukā nelīda, lai viesiem izpatiktu.
Var jau būt, ka tas populārā uzskata dēļ - darbs sievietei ir hobijs, bet īstais rēķinu maksātājs jau ir viņas vecis. Un man, nabadzītei kedās, droši vien pašai malka jāstiepj.
[User Picture]
From:[info]resort
Date:March 10th, 2023 - 11:31 am
(Link)
Ak vai. Kāpēc tik daudz sarakstīji? Man tagad neērti palika. Būtu pārāk sievišķīgi iesaistīties padziļinātākā sarunā. Es tik dziļi nevaru. Sekls un tā.

Interesanti tavi novērojumi. Katrs jau mēs kādu brīdi pietēlojam. Piem., jāzvana kaut kur oficiālāk un uzreiz, oj, es viss tāds dižciltīgs pēc balss. Tāpat dažām sievietēm (pie vīriešiem neesmu iedziļinājies novērot; sekls un tā) ir šitais prikols - kad pašuprāt stāsta kaut ko gudru, tad tāda kā ola mutē ieņemas. Varbūt zini ko es domāju. Man tas no bērnības liekas krindž, jo vecākā māsa tā darīja. A zinkā māsas - stulbas taču. Bet tagad esmu jau ar to apradis, jo citādi vispār spēlēties nedabūtu (ne jau ar māsu, bet pa dzīvi).

Nabadzīte kedās. Nu neko, priecājies, ka sniegs pa nakti nav priekšā ārdurvīm līdz jumtam sanests, a malka ta šķūnītī.

#pele #pī-pī-pī #gidoloģija #gigitoloģija
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:March 9th, 2023 - 10:02 pm
(Link)
Vispār jau cilvēkiem reti kad patīk tādi paši, kā viņi. Teicienam, ka pretpoli pievelkas ir zināms pamats. Tikai tas ir abpusēji, nevis strikti vīrieši par sievietēm.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 09:49 am
(Link)
Man gan pārsvarā patīk cilvēki, kuri jūtas brīvi un neko netēlo.
Un es nepārmetu vīriešiem, kuri nebaidās izrādīt stereotipiski 'sievišķīgas' īpašības.
Citādi man būtu jārauc deguns ikreiz, kad kāds vīrietis man pagatavo ēst, vai iesaistās padziļinātākā sarunā.
Bet man kaut kā nav ienācis prātā kādam pārmest, ka viņš/viņa ir pārāk tāds un nav gana šitāds.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:March 10th, 2023 - 12:07 pm
(Link)
Manuprāt, tas nav dzimumjautājums, bet vienkāršas psiholoģijas. Cilvēkiem nepatīk citos tas, kas viņiem nepatīk sevī. Bet tas ir vairāk personisku attiecību un savstarpējās komunikācijas ietvaros.

Vienīgais, kur es kādam varētu pievienoties argumentā par tevi kā puicisku, ir vokālā manierē, bet es teiktu, ka tas drīzāk ir vai nu nepieradinātības dēļ vai arī apzināta maniere - pašmērķis. Un tas jau nav nekas negatīvs pats par sevi. Tāpat kā vīriešos šarmanta var būt animas daļa, sievietēs - animus.

Nedaudz puiciskas sievietes vok. manieres estētiskumu. Mana patika pret to atkarīga no mūzikas kontekstā. Tas var būt iespaidīgi, bet var arī nebūt.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:March 10th, 2023 - 12:15 pm
(Link)
Manuprāt, tev ir pārāk plāna āda, ja tik ļoti triggero, ko kāds domā par tevi. Vienmēr būs cilvēki, kuri domās ne tā, kā tu vai tev tuvie domā par tevi. Un tas ir okej. Jo neba tev kāds vēl ļaunu, sākot vai domājot ko tādu.

Viss arī atkarīgs no konteksta. Ja tas ir konstruktīvas kritikas ietvaros, tad apvainoties būtu absurds. Ja tas ir personīgā izbrauciena ietvaros, tad vienkārši ignorē šo cilvēku. Jo, nu, galu galā tas ir tāds maziņš šī kūmiņš, kas itin neko šajā pasaulē nemaina un neietekmē. Man liekas, ka būtu skaisti, ja mēs visi censtos nesatraukties un nereaģēt uz sīkumiem. Teiksim, visi tie cibas hard core idiot komentētāji - ja kāds spamo tavus postus ar savu garīgi slimo bulšitu, tad vnk ignorē. Jo, vēltot kam tādam savu uzmanību, tu "leģitīmizē" viņu centienus - motivē rakstīt vēl.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 03:30 pm
(Link)
Var jau būt, ka plāna.

Nu, vai arī vadzis pilns ar pēdējā laika novērojumiem un savu pieredzi, tāpēc gribēju par to te ierakstīt.

Bet redzu, ka katrs šāds mēģinājums vainagojas ar personīgiem apvainojumiem no svešiem cilvēkiem, pat ja runa ir tikai par balss tembru, vai pašas ienīstiem stereotipiem par abiem dzimumiem.

Bet tā jau ir kā saki, dirsēji vienmēr dirsīs un kāds apvainosies. Un prātīgākie ignorēs.
From:[info]divas_zosis
Date:March 10th, 2023 - 06:14 pm
(Link)
Ulvi, kuri ir tie idioti?
Powered by Sviesta Ciba