nekurlande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:31 pm:

Comments

[User Picture]
From:[info]resort
Date:March 9th, 2023 - 09:01 pm
(Link)
U go girl. Feminisms ftw. Nost ar patriarhiju. Nost ar vīriešiem sieviešu futbola komandās. Rupja balls viņiem visiem parādīs.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:March 10th, 2023 - 10:23 am
(Link)
Bet zini, ar to balsi ir interesanti.
Savulaik žurnālistos radio runu mums mācīja tāds kungs, vārdā Dainis Morkāns un viņam bija tik iespaidīgs pedagoga talants (vai tehnika).
Pāris mēnešu laikā tās meitenes, kuras pīkstēja kā peles, vai bija uztaisījušas sev mega zemu balsi, runāja pilnīgi normālā balss tembrā, kas runu padarīja skaidru, saprotamu. Tā teikt, savās dabiskajās balsīs.
Man tas šķita brīnumaini.
Protams, daži vēlāk atgriezās pie sava pietēlotā balss tembra, bet tas pierādīja, ka netēlojot var ietaupīt spēkus.
Protams, bija arī meitenes ar dabiski spalgu balsi, bet tas ir kas cits. Viņš ātri uzķēra kurš feiko, kurš nē.

Man, kā gidam, jau uzreiz brīdināja, ka sievietēm šajā jomā maksā mazāk. Man vēl nāca smiekli par to. Nu kā, darbs ar ārzemniekiem, kuri var atļauties ceļot, 21.gs,utt. Bet vairāku gadu pieredze pierādīja, ka vairums sieviešu kolēģēm, ar izteikti spalgām balsīm un lielu centību, cilvēki maksāja mazāk nekā tām meitenēm, kas runāja zemāk, līdz ar to skaļāk un skaidrāk, un īpaši no ādas laukā nelīda, lai viesiem izpatiktu.
Var jau būt, ka tas populārā uzskata dēļ - darbs sievietei ir hobijs, bet īstais rēķinu maksātājs jau ir viņas vecis. Un man, nabadzītei kedās, droši vien pašai malka jāstiepj.
[User Picture]
From:[info]resort
Date:March 10th, 2023 - 11:31 am
(Link)
Ak vai. Kāpēc tik daudz sarakstīji? Man tagad neērti palika. Būtu pārāk sievišķīgi iesaistīties padziļinātākā sarunā. Es tik dziļi nevaru. Sekls un tā.

Interesanti tavi novērojumi. Katrs jau mēs kādu brīdi pietēlojam. Piem., jāzvana kaut kur oficiālāk un uzreiz, oj, es viss tāds dižciltīgs pēc balss. Tāpat dažām sievietēm (pie vīriešiem neesmu iedziļinājies novērot; sekls un tā) ir šitais prikols - kad pašuprāt stāsta kaut ko gudru, tad tāda kā ola mutē ieņemas. Varbūt zini ko es domāju. Man tas no bērnības liekas krindž, jo vecākā māsa tā darīja. A zinkā māsas - stulbas taču. Bet tagad esmu jau ar to apradis, jo citādi vispār spēlēties nedabūtu (ne jau ar māsu, bet pa dzīvi).

Nabadzīte kedās. Nu neko, priecājies, ka sniegs pa nakti nav priekšā ārdurvīm līdz jumtam sanests, a malka ta šķūnītī.

#pele #pī-pī-pī #gidoloģija #gigitoloģija
Powered by Sviesta Ciba