sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-07-31 21:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Sia // Where I Belong

brīži,kad iestāsti sev,ka spēj to,ko nemāki
tu varbūt pazīsti tos brīžus. retos,negaidītos. apgaroti izgaismotos. kad prātā iešaujas kāda,tavuprāt,oriģināla melodija. labu brītiņu tu dungo pie sevis,nez no kādām (zem)apziņas dzīlēm uzpeldējis tekstiņš. long distance to raai-aai-aaid. tas tā kā būtu piedziedājums. tu piesēdies pie klavierēm,centies piespēlēt līdzi harmonijas tikko tapušajai pašmājas sensācijai. kaut ko arī uzķer. rīt tu šo meldiņu,iespējams,neatcerēsies. pierakstīt tā,kā tam,tavuprāt,vajadzētu izklausīties,nekad neesi mācējis,lai gan mūziku mācies divpadsmit gadus. šoreiz tu nedrīksti aizmirst. tu nemāki komponēt,bet kas par to. šodien nē,tu kautrējies no citām ausīm. varbūt rīt taps dziesma,varbūt nē. ar tām iedvesmām nekad neko nevar zināt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]refused
2006-08-01 10:35 (saite)
es vēlētos,kaut prastu komponēt.pēc astoņiem gadiem mūzikas skolā,pat dziedāt man nesanāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-08-01 10:56 (saite)
lai gan no vienas puses es uzskatu,ka komponēšana - tas ir talants,kas vai nu ir vai nav. ko sevī atklāj jau bērnu dienās vai tīņu gados,nav svarīgi kad,bet,kad tas notiek,tad tu zini,ka tas ir tas,kas tev ne tikai patīk,bet arī izdodas. no otras puses - vairāk nekā puse manu klasesbiedru apmeklē kompozīcijas nodarbības pie viena savdabīgi interesanta,ne tik pazīstama komponista. un ne jau tāpēc,ka viņiem visiem būtu komponista dotības. viņi grib iemācīties. gan komponēt,gan iepazīt mūziku vēl labāk. pilnīgi dusmas uz sevi 'šodien',ka neesmu viņu vidū.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-08-01 20:55 (saite)
kā nu tur bija?ja nemaldos,Vestards Šimkus teica,ka,lai gūtu panākumus,nepieciešams 1% talanta un 99% darba.varbūt ar 1% gluži nepietiktu,tomēr man šķiet,ka viņam taisnība.sevi jāizkopj.un par kompozīcijas nodarbībām-vai tad ir jau par vēlu sākt mācīties?nedomāju gan .tā ka...:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-08-01 23:50 (saite)
mūsu klases audzinātājas dēls,starpcitu.:) nekad jau it kā nebūtu par vēlu,bet diezin vai pēdējais gads būtu īstais,kad sākt. šogad tik daudz kas jāpaveic,pie daudz kā jāpiestrādā īpaši,tāpēc baidos,ka komponēšanas apgūšanai un mūzikas radīšanai šā vai tā laika nepietiktu..nav ko bēdāties. šis ceļš laikam man būs ciet,tomēr ir jau vēl citi ceļi,citas iespējas. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-08-02 10:38 (saite)
ōho :) kāpēc ciet?tu tak taisies vēl garu un ilgu mūžu dzīvot,ko?laika būs diezgan.bet ja tomēr nē,gan pie tevis atnāks kas cits,nu ja :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?