Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-12-02 19:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izglītības sistēma
Tagad nesen notika viens intersants atgadījums Jēkabpilī. Viens audzēknis pēc tam kad bija dabūjis pa ausi ar sniega piku, aizgāja uz mājām, paņēma beisboleni un iekrāva vaininiekam pa galvu, salaužot galvaskausu. Šodien ar šā negadījuma aprakstiem jau ir pilnas avīzes. Tiek intervētas skolotājas, tiek parādīts sabiedrības viedoklis un arī viens otrs ziņu rakstītājs nekautrējas izteikt savu vardarbīgā akta nosodijumu. Galvenā doma ir ļoti vienkārša, viens nelabs jaunietis, kurš piedevām slikti mācās, iesauka viņam esot Mensons, kas jau arī protams visu izsaka, vecāki arī laikam nav tie paši labākie, katrā ziņā nestrādā skolā par skolotājiem, vai vel kautko tikpat labu un jauku, redz šis nelabais ir ņēmis un labajam centīgajam salauzis galvaskausu. Kas ir vainīgs un ko darīt? Vainīgs protams ir šis nezvērs un vecāki, jo skola jau neko nevar darīt. Šitādus vajagot izolēt un gan jau nebūtu arī slikti izkastrēt vai arī likvidēt pavisam, kā bīstamus sabiedrībai un skola jau neko protams. Tikpat vainīgi protams ir arī televīzijas raidijumus, kur šis 11 klases skolnieks acīmredzot būs saskatijies Brat II un Tomu un džeriju, un gan jau ka mājās arī spēlē vardarbīgas spēles un tāpēc tagad ir ar noslieci uz galvaskausu lauzšanu.
Bet šāda runāšana ir galīgi stulba, tāpēc ka, vainīga nav ne televīzija, ne vecāki, ne arī pats bērns, bet gan izglītības sistēma un vispār sistēma kā tāda.
Padomājat ko māca skolā un kā to dara. Māca dažus priekšmetus, kuriem saistība ar dzīvi ir ļoti minimāla, es piemēram no skolas neatceros neko un godīgi sakot tur arī neiemācijos neko, vai arī esmu aizmirsis. Ja tu slikti mācies, tad tu tiec pasludināts par stulbu un tiec biedēts ar to ka no tevis dzīvē nekas nesanāks, jo kautkas jau var sanākt tikai tad ja tu dabūsi algebrā 9i un izpildīsi mājasdarbus visus. Un neviens neuztraucas par to, ka bērnam varbūt nav talanta un patikas uz šiem priekšmetiem, bet no viņa varbūt būtu sanācis kautkas cits, ja protams viņš nebūtu atstumts, kā slikts skolnieks un protestējot nebūtu parādijis savu attieksmi pret "labo un pareizo" bērnu, par kuru redz viņš tomēr var būt labāks vismaz kādā jomā. Skolotāji protams ka neiedziļinas kas bērnam interesē, bet visiem mēģina ieskaidrot vienu un to pašu, to ko pēc tam universitātē divus gadus mēģina dabūt laukā lai varētu sākt normāli mācīt. Tāpēc ka pašu galveno - domāt, skolā ne tikai neiemāca, bet pat neļauj. Un tāpēc nav nekāds brīnums ka notiek šādi atgadījumi, un notiks vēl, pat tad ja visus potenciāli bīstamos elementus saliktu gāzes kamerās.
Vajag saprast, ka nejau algebra un latviešu valoda ir lietas pēc kurām spriest par cilvēku un nejau tas cik viņš ir centīgs vai gudrs, nozīmē viņa vērtību. Piemēram Bekhems arī ir stulbs un nejēdz runāt un skolā gan jau ka ar slikti mācijās, bet viņš nokļuva labās rokās un par to nekad netika apcelts un tāpēc nevienam ķobi neielauza.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?