Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-03-16 17:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko lai apēd?
Meža cūka ir beigusies, foreles es apēdu, tagad nenāk nekas prātīgs padomā ko es gribētu apēst nākamo. Varbūt kāds var uzrakstīt kādu intersantu ēdienu? Tikai nevaig neko baigi parastu - piemēram ceptas olas vai pelmeņus. Es gribu kautko tādu ko es neesmu ēdis, tikai nevaig tāpēc piedāvāt cūku zarnas, sautētus kāļus, vai vel kautko tikpat nebaudāmu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2004-03-16 17:49 (saite)
pankūkas;)
ir varianti...

(Atbildēt uz šo)


[info]ex_sirke729
2004-03-16 18:13 (saite)
Panjem kaadu zivs fileju ... un uztaisi meerci no citrona , zivju specialaa garshviela ( paardodas veikalaa...) + citronpipari + sojas meerce... un taadaa uzleejumaa turi stundu..
tad cep cepeshkraasnii... kopaa ar citrona shkjeeliiteem.. kuras pa briizham uzspied uz zivs... :)))
Nu es piemeram zivi savadaak negatavoju....

Labu apetiiti tev, lai ar ko tu tur neizdomaatu ;*

(Atbildēt uz šo)


[info]mikstmiesis
2004-03-16 22:03 (saite)
pagatavo vārītus kartupeļus ar mērci. mērcei ņem gaļu, tomātu mērci, medu, muskatriekstu, piparus baziliku, estragonu, ķiplokus un sāli. visas sastāvdaļas, pievienojot kā garšvielas, pannā esošajam tukšumam. ja gadījumā pieliekamajā ir vēl kaut kādas vakardienas pusdienas vai kas cits ēdams, tad arī to var pievienot. netraucēs arī sausais sarkanvīns.

vienkārši atļaujies brīvo variāciju par tēmu -- ēdiens, ja nekā ēdama vairs nav...

;o)

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2004-03-16 23:02 (saite)
Kādreiz žurnālā "Liesma" pie humora sadaļas bija nopublicētas dažas receptes, kas bija ņemtas iz baltvācu vai vēlāka laika avīzēm(vai pavārgrāmatas - švaka atmiņa, neatceros).
Tur bija pieminēti vīngliemeži un kaiju olas un vēl kaut kādi dzīvi vai nedzīvi netradicionālie ēdamie. Lai gan tagad nav īstās sezonas.

Šajā laikā ir daudz vārnas - stāsta, ka senie latvieši ēduši ar gardu muti un pēc tam zīlējuši ar kauliem vai iekšām. Tiesa gan - iespējams, ka agrāk bija treknākas vārnas, jo zāle ar bija zaļāka un sulīgāka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-16 23:06 (saite)
Tante milja staastija ka beerniibaa zvirbuljus eedushi, pilnu bljodu pieshmoreejushi, esot garshiigi bijushi, vaidzeetu ar kaadreiz sakjert un sataisiit zvirbulju pusdienas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 13:36 (saite)
jauki - pilna bljoda zvirbulju liikjiiishu. veel tik ar stampinju vajag piestampaat,lai esteetiskaak...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 15:34 (saite)
Baloži ir lielāki un paši lido uz palodzes, tikai sīksta gaļa - gandrīz, kā Ķekavas vistām...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mikstmiesis
2004-03-17 19:20 (saite)
nju gliemeži nav tā garšīgākā ēdmaņa. vari man ticēt, bet toties mūsu Latvijas zaļais sienāzis mmmmm
objedenije...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 20:48 (saite)
Jā, tie gliemeži ir diezgan sīksti un maz paliek pāri kad dabū lieko prom. Domāju, ka ar tiem sienāžiem ir tāpat - jāsaķer bļoda un tad tik var cepināt. Un kā viņus - uz smilgas ver? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-17 21:03 (saite)
Man gan gliemezhi tiiri labi patiik, kjiploku krogaa var tiiri ok dabuut. Bet var arii pats sataisiit, tikai vinji paaris nedeeljas jaatur miltos lai suudi nepaliktu iekshaa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikstmiesis
2004-03-17 21:11 (saite)
pietiek ar pāris dienām bez barības. mitrumā un bez nekā, ko šamie varētu apēst (bez papīra, oglēm, plēves, miltiem, lakstiem etc,)...

/krogos šamos nekad neesmu ņēmis. tur plēš par tiem vairāk nekā es esmu ar mieru maklsāt, bet gatavojis esu ne reizi vien ;o)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mikstmiesis
2004-03-17 21:08 (saite)
met dzīvus verdošā eļļā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esinja
2004-11-01 20:30 (saite)
eu, ar ko baro gliemezjus pirms kaushanas (eeshanas)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?