Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-03-16 15:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Terorisms
Tagad ļoti bieži cilvēki runā kā labāk cīnīties ar terorismu, varbūt teroristiem pašnāvniekiem ģimenes salikt cietumā, a varbūt viņus cūkādas maisos norakt, nu visādas intersantas idejas. Bet viņi aizmirst vienu lietu, nejau šie teroristi spridzinas prieka pēc, tā jau nav kautkāda seksuāla novirze uzspridzināties pūlī. Viņi spridzinas kautkādas idejas labā, pie tam ideja laikam viņiem sasāpējusies. Bet ko dara visi lielie cīnītāji pret terorismu? Viņi saka - mēs ar teroristiem nerunājam. Un interesanti ir tas, ka teroristi ar mums arī nerunā, viņi tikai atsūta vēstuli uz televīziju kurā rakstīts - par godu Allaham un El Aksas mocekļu brigādei. Bet man tāda aizdoma ka tā ne viņi kautko panāks, ne arī mēs varēsim ar vilcieniņiem vizināties. Tāpēc Bušam vaidzēja pateikt nevis - mēs ar jums nerunāsim, bet gan - pasakiet kas jums sāp.(Un es pieņemu ka viņiem ir kam sāpēt) Un ja viņi nesaka, vai arī saka kautko bezjēdzīgu, tad darīt kā Kenedijam kurš novērsa Kubas krīzi, teikt - mēs protams negribam karu, bet nav citas iespējas. Un tad ja Bušs censtos ar viņiem arī aprunāties, kaut vai ar pašu Osamu, bet tas neatbildētu, tad protams viņi paši būtu vainīgi:)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2004-03-16 22:53 (saite)
Varbūt amerikāņiem arī kas sāp, tikai viņi to savās televīzijās nesaka... un viena pagale nedeg. :)
ASV un teroristi ar savu ideoloģiju var ņemties kā tīk, tikai kāpēc vajadzēja Budas statuju Afganistānā spridzināt...

Ir vēl kas - musulmaņiem patlaban ir 14.gs pēc viņu kalendāra. Kristieši 14. gs bija tikpat agresīvi, kā musulmaņi patlaban - vienīgā atšķirība, ka tagad ar zobeniem necīnās. Kad arābi ar savu ekspansiju visus pieveiktu, tad pēc 600 gadiem varētu sākties jauna ēra ar musulmaņu demokrātijas principiem, kas ļautu pastāvēt citiem... kas būs palikuši dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 09:10 (saite)
Par 14.gadsimtu - gjeniaali. Vieniigi smiekli nenaak...

Maarcis B.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 09:31 (saite)
Okei, varbuut paarsteidzos un sava jeega par 14.gs tur ir... Bet ebrejiem vai nav kaads sestais gadu tuukstotis, kjiinieshiem arii? Tad mees esam atpalikushi daudz speeciigaak...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-17 15:31 (saite)
Musulmņu un kristiešu reliģijas ir gandrīz līdzīgas:
1. Meka~Roma
2. Daudzdievība tiek aizstāta ar vienu dievu Mekā un Romā
3. Mesijas sindroms Jēzus~Muhameds
4. Korānā ir daudz kas kopīgs ar Bībeli. Ja nemaldos, tad Vecā derība arī varētu būt iekļauta Korānā.
5. Korānu negrib ļaut tulkot citās valodās, lai nerastos interpretācijas -> tas pats ar Bībeli no latīņu valodas. Agrāk(un domājams, ka arī tagad) mācītājs bez latīņu valodas zināšanām nebija iedomājams, tāpat, kā musulmaņu garīdznieks bez arābu.
6. Ideoloģijas līnija abām reliģijām ir ļoti līdzīga - pēcnāves svētlaime, tfu - mūžīgā dzīve, Dieva tiesa utt.

Mekā pirms musulmanisma bija daudz dievu un tauta protams kašķējās savā starpā... tāpat kā Romā. Domājams, ka Muhameds nošpikoja kristietību no Romas(vai arī no ebrejiem, mja), kas tai laikā bija varenākā valsts un arī kristietība bija nostiprinājusies - arābiem arī gribējās būt vareniem. Agrāk cilvēki pakļāvās iekarotāju dieviem, jo uzvarētāju pusē ir Dievs - tāda bija galvenā doma.

Ap 6.gs Eiropā(no Anatolijas laikam) bija izplatījusies kristīgās ticības "spoguļreliģija", kura visus Kristus darbus interpretēja, kā ļaunus, bet Sātana, kā labus... ;)
Juristi mūsdienās zin kā tās lietas jādara... kaut gan - ja skatās no tās perspektīvas, kas radās no Kristus mācības viduslaikos, tad viņiem bija taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-04-16 15:47 (saite)
Namtar, šodien "Dienā" rakstīts par kā-nu-to-teroristu-sauca, viņš kaut ko saka un Eiropas politiķi atbild, zināms ko, tieši to.

M.B.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?