Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-02-13 12:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pusdienām
Pieņemu ka pusdienām jūs šodien ezi nenoķersiet. Viņi man šķiet pa ziemu arī guļ. Tāpēc lai jūs nepaliktu bez pusdienām, es jums došu vel vienu recepti. Šī recepte nāk no 17. gadsimta franču pirātiem. Viņi bija diezgan jauki ļautiņi, sauca viņus vai nu par korsāriem vai par bukanjēriem, spāņi viņus sauca vienkārši par laupītājiem - ladrones. Bija tāds jauks pirāts, kura nosaukums bija Francuā Olenē. Viņš vispār bija diezgan nejauks radijums un spāņu gūstekņiem rāva ārā sirdis, bet spriežot pēc receptes ko viņš atstājis, brīvajos laikos viņš ir rīkojis jaukus pankūku vakarus. Šī recepte gan nav pankūkas, bet gan kārtīgs ēdamais.
Tātad ņemam cūku ribas(ja ticība neļauj, varam ņemt jēra ribas), ņemam pupiņas. Ribas apcepam uz ugunskura, pupas vāram katlā. Kad pupiņas gatavas un ribas apcepušās, tad saliekam visu kopa vienā kārtīgā katlā, pieliekam klāt krējumu un taukus un vāram 15 minūtes uz lēnas uguns, apmaisot. Pēc tam sniedzam galdā kopā ar rumu.
Šeit es gribētu citēt Eksvemelinu kurš saka - Bieži vien pirātu ēdamais iraid daudz gardāks par smalkajiem ēdieniem, ko ceļ kungu galdā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2004-02-16 04:00 (saite)
es gan ekskvemelinu atceros. a.griivas kgs rakstot Tobago izmantoja attieciigo graamatinju - Amerikas Piraati, johohoo...

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?