munky M.K-568 ([info]munky) rakstīja,
@ 2003-07-05 20:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:drunk
Mūzika:Mouse on Mars - Idiology [2001]

Sēne (Psilocybe mexicana)
Psilocibīns ir halucinogēns alkaloīds, kuru iegūst no Meksikā un citās valstīs augošām sēnēm Psilocybe un Stropharia. Stropharia aug arī Kambodžā un... Taizemē. Krievijā 1997.gadā atklāta plānā brūnā pagānu sēne Psilocybe semilanceata, kurā arī atrasts psilocibīns līdz 1,3% no tās sausās masas. Sēnēs atrodams arī otrs halucinogēnais alkaloīds – psilocīns.

Jau no seniem laikiem meksikāņi ir uzskatījuši un izmantojuši šīs maģiskās sēnes reliģiskos rituālos.

Nelegālā tirgū var tikt izplatītas vai nu kaltētas sēnes vai to pulveri. Sēnes lieto iekšķīgi, svaigā veidā, kaltētu sēņu novārījumu vai uzlējumu veidā.

Psilocibīns ātri uzsūcās no kuņģa zarnu trakta un tā iedarbība iesākas nepilnas stundas laikā. Jau no 6-12 mg (5-10 sēnes) parādās eiforija, atslābuma sajūta, patīkams nogurums, krāsainas, kaleidoskopiskas redzes halucinācijas, zūd laika un telpas izjūta. Mainās apkārtējās pasaules emocionālā uztvere, lai gan dziļus apziņas traucējumus nenovēro, tā kā lietotājs pilnīgi nezaudē savu apziņu.

Sēņu pārdozēšana izraisa ļoti spēcīgu un ilgstošu halucinogēnu efektu, kas var turpināties pat 6 stundas.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2004-12-28 20:49 (saite)
Audzeet seenes var arii maajaas, vajadziigas tikiai sporas. Seenes var audzeet uz riisu miltiem (labaak bruunie riisi), bet veel ir vajadziiga taada lieta kaa vermikuliits kuru latvijaa diez va dabuusi moshka tikai prasot Latvijas seenju audzeetaju biedriibai :) un starpcitu inkubeejot seenes uz augsnes pamata visam jaanotiek sterilaa videe :) kas ir diezgan gruuti . --- seenes var arii pasuutiit no interneta kaa "spore prints" (spooras uz papiiriisha) vai arii "spore syringe" (sporas sljircee). bet tas ir baigais chakars labaak audzeet pa ziemu maajas skapiitii kadu labu pukjiiti un pa vasaru celjot uz garciemu (tagad jau menti kjer aiz dirsaam)protams idealaakais ir tad ja zini kaadu citu vietu bez garciema ....

madchicken@inbox.lv

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Kur aug?
(Anonīms)
2005-10-15 13:23 (saite)
http://www.erowid.org/plants/show_image.php?i=mushrooms/images/archive/psilocybe_semilanceata11.jpg
Izskatas musejas apmeram shita. Var ievakt gan citas netisham, bet latvija ir tikai 2 navejoshu senju skirnes(zala un balta mushmire, es domaju, ka mushmires atskirt vajadzetu iemacities:) ). Ta ka var, ja atrodi shitadas kadas 5 aprit un apskatities, ja efekti aiziet un vemshana nesakas, tad savac vairak, izkalte ziemai un aiziet. Starp citu vinjas aug lidz novembrim latvija. Es pats shodien braukshu senjot. Zinu tepat bikernieku mezha kur ir viena audzite.
... senes paplashina apzinju, saproti, ka viss ir Matrix:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?