munky M.K-568 ([info]munky) rakstīja,
@ 2003-07-05 20:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:drunk
Mūzika:Mouse on Mars - Idiology [2001]

Sēne (Psilocybe mexicana)
Psilocibīns ir halucinogēns alkaloīds, kuru iegūst no Meksikā un citās valstīs augošām sēnēm Psilocybe un Stropharia. Stropharia aug arī Kambodžā un... Taizemē. Krievijā 1997.gadā atklāta plānā brūnā pagānu sēne Psilocybe semilanceata, kurā arī atrasts psilocibīns līdz 1,3% no tās sausās masas. Sēnēs atrodams arī otrs halucinogēnais alkaloīds – psilocīns.

Jau no seniem laikiem meksikāņi ir uzskatījuši un izmantojuši šīs maģiskās sēnes reliģiskos rituālos.

Nelegālā tirgū var tikt izplatītas vai nu kaltētas sēnes vai to pulveri. Sēnes lieto iekšķīgi, svaigā veidā, kaltētu sēņu novārījumu vai uzlējumu veidā.

Psilocibīns ātri uzsūcās no kuņģa zarnu trakta un tā iedarbība iesākas nepilnas stundas laikā. Jau no 6-12 mg (5-10 sēnes) parādās eiforija, atslābuma sajūta, patīkams nogurums, krāsainas, kaleidoskopiskas redzes halucinācijas, zūd laika un telpas izjūta. Mainās apkārtējās pasaules emocionālā uztvere, lai gan dziļus apziņas traucējumus nenovēro, tā kā lietotājs pilnīgi nezaudē savu apziņu.

Sēņu pārdozēšana izraisa ļoti spēcīgu un ilgstošu halucinogēnu efektu, kas var turpināties pat 6 stundas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]illumine
2003-07-05 21:09 (saite)
Reiz skatījos kādas krievu televīzijas ziņas un tur tieši reportāža bija par tām sēnēm. Narkomānus ar pilnām somām sēņu ķerstīja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]munky
2003-07-05 21:15 (saite)
kcn svaigā veidā šīs sēnes var audzēt arī mājās un tev neko nevar piesiet, bet tiklīdz tu sēnes sāc marinēt, cept, kaltēt, žāvēt vai kā citādi uzglabāt tā uzreiz var ķerstīt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skruuwe
2003-07-06 23:24 (saite)
kas kur kad? kaa? es gribu ... t.i. kur shiis seeniites var dabuut!? (: nu ai miin latvijaa.. man iepatiikaas par kaleidoskopisko redzi.. vareetu saeesties seeniites un tad filmu uztaisiit.. mmm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]munky
2003-07-07 00:59 (saite)
latvijā zinu ka aug bet kur dabūt tas i ļoti sarežģīti.. jo me tikai frendi atveda no vācijas un nīderlandes.. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]affair
2003-07-07 11:35 (saite)
saki, laij atved veel! ;DDD
btw - par to uudeni es teu veel atrieb$os...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]munky
2003-07-07 11:38 (saite)
khe khe ūdens - dzīvības avots :)

nu nez kad braux tad pateikšu lai ved.. bet me jau tāpat ja pacenšās ļoti var dabūt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skruuwe
2003-07-07 13:24 (saite)
gribu gribu gribu... ak tad niiderlane.. khmz.. nau jau taalu :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]munky
2003-07-07 13:32 (saite)
khe ja me dabū zinjo :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skruuwe
2003-07-07 13:35 (saite)
aaaaaukej.. turu pie astes :DDDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

psilocibiins
(Anonīms)
2004-07-19 19:22 (saite)
khmmm :) ievedam psilocibinuu latvijas valstii ? :) domaaju aiz dupsha panjems aatri jo shamais i aizliegts :) Latvijaa shaadas seenes NAV taapat kaa kanjepees latvijaa aug bet vinjaam saules ir pa maz un tapeec neder jo tetrahidrocanabiols nevar reproduceeties .... taa pat ar seeneem sarkanajaa mushmiree arii ir psilocibiins bet vinsh tur i maz :) tur vairaak toksiini nekaa pats psilocibiins ! taa kaa kaatus atstiempt naw probleema ! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: psilocibiins
[info]ivi
2004-08-05 15:09 (saite)
Aizver muti, muļķi, un neizplati dezinformāciju!

Latvijā sastopamas vismaz četras psilocibīnu/psilocīnu/baeocistīnu/norbaeocistīnu saturošas sēņu sugas (t.s. "maģiskās sēnes"). Visizplatītākā un tādēļ arī populārākā ir raganu cepurīte jeb smailā kailgalve (Psilocybe semilanceata).
Pārstāvētas arī tādas ģintis kā Gymnopilus, Pluteus, Conocybe u.c.

Un sarkanajās mušmirēs (Amanita muscaria) psilocibīna nekad nav bijis un nebūs! Par šīs sēnes psihoaktivitāti atbildīgas ir pavisam citas vielas (muskarīns, ibotēnskābe). Sarkanās mušmires pirms lietošanas pareizi jāsagatavo, citādi pasākums var beigties ar smagu saindēšanos. Turklāt efekti ir pavisam savādāki nekā psilocibīnu saturošo sēņu izraisītie un daudziem var būt nepatīkami!



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: psilocibiins
[info]munky
2004-08-05 15:31 (saite)
nu vismaz kaut ko jeedziigu un sakariigu beidzot pateici
es jau zinu ka aug latvijaa... bet teiksmi jaamak arii atpaziit savaadaak pakjersi indiigo kaadu un viss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: psilocibiins
(Anonīms)
2004-09-21 23:28 (saite)
Soory to ivi. tagad njemu savus vaardus aptakalj !! tagad nedaudz vairaak ievaacu info . jaa ir tas sugas latvijaa un te bishku iepriexsh pabraucu ar muti iisti nezinot to lietu... Jaaa sarkanajaa musmiree (Amanita vor muscaria) ir iboteeniskaa skaabe -- kuru apstraadaajot pie ~80 graadiem peec celsiusa paarvershaas par muskamolu ja taa shtele netiek veikta tad notiek intoxikaacija !!! - saindeshanaas !

dziivojit peec vecaa hipiju principa -- nepeerciet bet njeiet to ko daba jums dod !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-12-28 20:49 (saite)
Audzeet seenes var arii maajaas, vajadziigas tikiai sporas. Seenes var audzeet uz riisu miltiem (labaak bruunie riisi), bet veel ir vajadziiga taada lieta kaa vermikuliits kuru latvijaa diez va dabuusi moshka tikai prasot Latvijas seenju audzeetaju biedriibai :) un starpcitu inkubeejot seenes uz augsnes pamata visam jaanotiek sterilaa videe :) kas ir diezgan gruuti . --- seenes var arii pasuutiit no interneta kaa "spore prints" (spooras uz papiiriisha) vai arii "spore syringe" (sporas sljircee). bet tas ir baigais chakars labaak audzeet pa ziemu maajas skapiitii kadu labu pukjiiti un pa vasaru celjot uz garciemu (tagad jau menti kjer aiz dirsaam)protams idealaakais ir tad ja zini kaadu citu vietu bez garciema ....

madchicken@inbox.lv

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Kur aug?
(Anonīms)
2005-10-15 13:23 (saite)
http://www.erowid.org/plants/show_image.php?i=mushrooms/images/archive/psilocybe_semilanceata11.jpg
Izskatas musejas apmeram shita. Var ievakt gan citas netisham, bet latvija ir tikai 2 navejoshu senju skirnes(zala un balta mushmire, es domaju, ka mushmires atskirt vajadzetu iemacities:) ). Ta ka var, ja atrodi shitadas kadas 5 aprit un apskatities, ja efekti aiziet un vemshana nesakas, tad savac vairak, izkalte ziemai un aiziet. Starp citu vinjas aug lidz novembrim latvija. Es pats shodien braukshu senjot. Zinu tepat bikernieku mezha kur ir viena audzite.
... senes paplashina apzinju, saproti, ka viss ir Matrix:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?