mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2011-02-03 00:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesants raksts par sektām. Arī "Dieva ģimeni", par kuru klīda baumas, ka, lūk, šī ir laba sekta, jo tur visi drāžoties. Diemžēl ne viss ir tik labi, kā dzirdēts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2011-02-03 11:18 (saite)
Vispār jau diezgan sūnains tas raksts, rakstīts no vienas reliģijas skatu punkta un par sektām bieži vien dēvē tos, kuŗu vienīgā problēma ir tā, ka viņi nepiekrīt evaņģēliskajiem luterāņiem. Piemēram, vidusmēra jehoviešu vai murmoņu sanāksme nu itin nekādi neatšķiŗas no vidusmēra luterāņu sanākšanas, neizsauc viņi tur ļaunos garus un neierobežo savu locekļu brīvību vairāk, kā to dara vidusmēra reliģija.

Turklāt nav tādas vienotas sektas "sātanisti" -- ir vesela kaudze dažādu virzienu, kas sevi dēvē par sātanistiem, ar to saprotot visdažādākās lietas. Liela daļa no viņiem pat netic Sātana eksistencei un to uztveŗ tikai kā simbolu.

Tikpat pamatots būtu raksts par kristietību kā jūdaisma sektu, turklāt sabāžot vienā maisā gan pareizticīgos, gan katoļus, gan baptistus. "Pretencioza un bīstama sekta, kuŗas locekļi piekopj ritualizētu kanibālismu un pielūdz elkus."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mugursoma
2011-02-03 12:08 (saite)
Nomainīju "labs" pret "interesants". Tā arī vairāk bija domāts. :)

Es gan tikai pārskrēju LV internetam pāri, bet ievēroju, ka par sektām (minot tās vārdos) raksta pārsvarā tradicionālās konfesijas. Un, piemēram, par "Ģimeni" vispār nekur nav, izņemot šeit. Un, protams, ja interesē kāda sekta konkrētāk, tad tur pavisam cits meklēšanas līmenis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?